Växjös kanadensiske forward Andrew Calof jublar. Arkivbild.

Calof och Fasth räddade Växjö

|

SHL:s poängkung Elias Pettersson är med Juniorkronorna inför stundande JVM. Då krävs det att andra kliver fram och visar vägen för serieledande Växjö.

Hemma mot Brynäs räddade målvakten Viktor Fasth kvar laget när Brynäs pressade på i slutet av ordinarie tid. 3–3-matchen gick till förlängning och senare straffläggning. Tvåmålsskytten Andrew Calof gjorde där det enda målet och Växjö vann med 4–3.

- Det här är inte de bästa 65 minuterna vi gjort den här säsongen, sade den kanadensiske forwarden Calof till CMore.

Växjö hade annars fått en drömstart i matchen sedan Erik Josefsson gett hemmalaget ledningen redan efter 47 sekunder i den första perioden. Med Brynäs gjorde tre raka mål fram till 1–3 och Calof kvitterade till 3–3 i mitten av den tredje.

Växjö firar jul som klar serieledare i SHL, Brynäs återfinns på en tionde plats.