Felix Burestedt vann sin singelmatch i kvalet till lag-EM men det svenska laget föll till slut mot Estland med 3–2. Arkivbild.
Felix Burestedt vann sin singelmatch i kvalet till lag-EM men det svenska laget föll till slut mot Estland med 3–2. Arkivbild. Bild: Jari Välitalo

Burestedt vann sin match när Sverige föll i lag-EM

Halmstadstjärnan Felix Burested vann sin singelmatch när Sverige mötte Estland i kvalet till lag-EM i badminton. Men det hjälpte föga när Sverige föll i den första kvalmatchen med 3–2.

ANNONS
|

Sverige var favoriter till att vinna den första matchen i kvalet till lag-EM för mixade lag som går i Finland i februari.

Det såg bra ut för Sverige som inledde mötet mot Estland med segrar i de två första matcherna.

Melker Bexell och Tilda Sjöö vann den mixade dubbeln mot Kristjan Kaljurand och Helina Rüütel med 2–1 i set och i den andra matchen vann Halmstadstjärnan och Sverigeettan Felx Burestedt en övertygande seger mot Mikk Järveoja i två raka set, 21–5, 21–8, och matchen var över på bara 22 minuter.

Men sedan blev det tyngre för Sverige som föll i de tre avslutande matcherna och Estland kunde lite överraskande ta hem segern med 3–2.

ANNONS

Det gör att Sverige har en tuff väg att gå för att nå lag-EM i Finland då endast gruppettan går vidare.

Sverige har kvar att möta Ungern och värdlandet och favoriterna till gruppsegern, England.

ANNONS