Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

EM-uttagen. Felix Burestedt är för första gången uttagen till ett individuellt EM men först och främst hoppas han spela sitt Halmstad BMK till SM-semifinal.

Burestedt uttagen till EM och HBMK vill till semi

Felix Burestedt är uttagen till individuella EM i Danmark i april. Men först och främst vill han och Halmstad BMK ta sig vidare från klubbens först SM-kvartsfinal någonsin.

Halmstad BMK har Badmintonligans yngsta trupp men nykomlingen har imponerat under sin första säsong i finrummet.

Nu väntar en historisk första SM-kvartsfinal och för motståndet står fjolårets silverlag Kista BMK.

– De har väl nästan samma lag som när de kom tvåa i fjol. Vi slog dem visserligen i serien, men då saknade de en spelare (dubbel- och mixedspelaren Cecilia Bjuner) så vi får nog ändå se oss som underdogs, säger lagledare Niclas Rosengren.

Kista anförs av flertalet indonesier, med herrettan Setyaldi Putra Wibowo i spetsen. Wibowo som under säsongen har slagit dem flesta, inklusive Sverigeettan Henri Hurskainen, men föll i tre raka mot Felix Burestedt i lagens föregåene möte då HBMK hemmavann med 4–2.

– Det var nog en av Felix bästa matcher i karriären skulle jag tro, funderar Rosengren.

Sverigetvåan Burestedt blev under torsdagen uttagen till EM i Kolding, 25–30 april.

Tillsammans med Henri Hurskainen ska 21-åringen spela singel. Burestedt, som närmar sig 100 procent efter sin fotskada, blir också en av nycklarna i söndagens drabbning.

– Vi behöver nog ta de fyra matcherna vi gjorde sist, herrsingel 1, damsingel, damdubbel och mixed, om vi ska vinna, funderar Rosengren.

Tisdag den 14 mars spelas returmötet i Kista. Om dubbelmötet är helt jämnt efter totalt tolv spelade matcher avgörs drabbningen med ett ”golden set”.

Fler lokala sportnyheter hittar du här