Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Bure cyklade hem nya USM-guld

Halmstadcyklister cyklade under lördagen vidare på framgångsvågen i USM. CK Bures Anton Dahlbom och Miranda Hellberg Ragnarsson hamnade båda överst på pallen i tempoloppet på Galgberget.

– Det känns skithärligt. Det var lite oväntat, då jag var lite osäker på formen, säger Anton Dahlbom. 

– Det är jättekul. Jag hoppades på att komma etta, säger Miranda Hellberg Ragnarsson. 

Anton Dahlbom stod i förra veckan för fina prestationer under ungdoms-OS i Györ. Däremot fick medaljerna vänta till USM på hemmaplan. Han tog guld i P15/16-klassen med tiden 21:20,7, hela 36 sekunder före tvåan August Höglund från IK Hakarpspojkarna. 

– Jag kände under loppet att jag drog ifrån personen som var bakom mig. Jag hade som mål att vinna, så nu är det bara att vinna linjeloppet också, säger Dahlbom. 

Klubbkamraten Hellberg Ragnarsson var inte sämre och följde upp fredagens stafettbrons med ett guld i F10/12-klassen med tiden 9:14,1, sex sekunder före tvåan i loppet.

– Jag tycker att det gick bra till slut, men när jag körde, så kändes det sådär. Jag behövde få reda på resultatet för att veta hur det gick, säger Bure-cyklisten.

Halmstad CK:s Caroline Anderssson, som var osäker till start efter en vurpa under ungdoms-OS i Györ, visade att varken en bruten arm eller en tidigare hjärnskakning kan stoppa henne från att tampas om guldet i F15/16-klassen. Den här gången blev det silver med tiden 24:01,9, 54 sekunder efter Höllvikens Julia Borgström.

– Jag påverkades lite av att jag hade lite ont i armen, men jag körde inte långsammare för det. Jag hade väl hoppats på att det skulle gå bättre, men jag fick inte till det. 

Däremot har Andersson under söndagen chans att ta sitt femte raka USM-guld i linjeloppet. 

– Vi får se. Jag har trots allt en bruten arm, så det är lite svårt, säger Andersson. 

Bures Eric Pedersen imponerade också med ett SM-silver i P13/14-klassen. Han cyklade in på 16:14,0, knappt nio sekunder efter vinnaren i loppet Joel Warrén från Stockholm. Han tog dessutom guld i lagtävlingen ihop med klubbkamraterna Leo Jacobsson och Acke Dahlbom, som kom på femte- och sjätteplats i loppet. Det var Pedersens tredje medalj under mästerskapet, då han i fredags även var med och bidrog till ett stafettguld

– Det känns jättebra. Jag hoppades på det bästa och det gick bra. Det var blåsigt, så jag sparade mig till sista delen av backen, där det sedan gick fortare i loppet, säger Pedersen. 

CK Bures P15/16- och F15/16-lag tog dessutom båda SM-silver i lagtävlingen. 

Under söndagen kan det bli ännu fler lokala medaljer, då linjeloppet går av stapeln på Galgberget.

Fler lokala sportnyheter hittar du här