Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stanley Cup-mästaren André Burakovsky med pappa Robert efter finalvinsten mot Vegas Golden Knights.

Burakovsky: "Känns som jag ska explodera"

André Burakovsky spelade fram till målet som gjorde Washington till Stanley Cup-mästare för första gången. Sedan tog han både lagkamrater och pappa Robert i sin famn.

Den 23-årige forwarden har haft en stökig säsong och tvingats till två operationer, den senaste så sent som i starten på slutspelet.

Till slut blev säsongen ändå en fullträff.

Vid segerfirandet på isen fanns pappa Robert, den förre storspelaren och skyttekungen som tog SM-guld med Malmö 1992, med.

- Det är sjukt kul att familjen är här, pappa, syrran och hennes kille och min kusin. Det är fantastiskt att få dela det här ögonblicket, sade Burakovsky.

"Svårt att fatta"

Pappa var rörd:

- Jag har svårt att fatta det. De sista sex minuterna är de längsta jag har upplevt i en hockeykarriär, då har jag ändå spelat rätt länge. Att André är med och bidrar...hela laget spelade bra, men att den kedjan går in och avgör är helt sjukt.

Lars Eller sköt segermålet med knappt åtta minuter kvar sedan Burakovsky varit med i förspelet.

- Jag fick pucken bakom målet och såg Connolly i mitten så det var bara att lägga in den till honom. Sedan gjorde han och Lars resten.

Ett mål som betyder att Washington slutligen kan sudda bort förlorarstämpeln.

- Vi har haft så mycket press på oss under många år och i år det var många som inte trodde på oss. Det var som att vikten kom av våra axlar lite och vi kunde bara fokusera på vårt jobb, sade han.

Vinst direkt

Backen Christian Djoos har aldrig upplevt lagets sorger. Han blev mästare sin första NHL-säsong.

- Haha, det är verkligen en bra start. Det är underbart. Det är många här som har spelat länge utan att vinna, så det är hur kul som helst att de får göra det nu.

Djoos och Nicklas Bäckström är de två första spelarna från Gävle som vinner Stanley Cup, vilket innebär att bucklan kommer till stan för första gången i sommar.

Bäckström, från Valbo, har planen klar:

- Jag ska visa upp den för alla som vill se den och jag hoppas jag kan ge en liten morot till alla i Valbo, hockeyspelare och yngre. De förtjänar det här.

Christian Djoos:

- Jag är säker på att folk hemma vill gratulera och det är många man har att tacka där hemma. Det ska bli grymt kul.