Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Washingtons André Burakovsky i kamp om pucken med Philadelphias Tyrell Goulbourne.

Burakovsky bröt måltorka: "På tiden"

Washington gjorde fem raka mål och besegrade Philadelphia med 5–3 i NHL-ishockeyn. André Burakovsky bröt en nio matcher lång måltorka inför en jublande hemmapublik.

- Det har gått rätt tungt för mig ett tag. Det tog längre tid att komma tillbaka från en skada än jag hade trott och sen var jag ju petad vissa matcher och nedflyttad i fjärdekedjan i andra. Men nu får jag spela med ”Nicke” (Bäckström) och TJ Oshie och allt börjar kännas bättre. Just ikväll var jag inte vän med pucken, men självförtroendet är på väg tillbaka, säger Burakovsky till Aftonbladet.

Philadelphia inledde målskyttet och ledde med 2–0 efter den första perioden. Efter vilan kvitterade Washingtons Chandler Stephenson med två snabba mål inom loppet av 47 sekunder. Stephenson hade innan matchen gjort två mål på 36 matcher, och han bröt sin 28 matcher långa måltorka.

I slutet av den andra perioden satte Burakovsky pucken bakom Michal Neuvirth i Philadelphia-målet från nära håll, framspelad av Lars Eller, och laget tog ledningen med 3–2. Målet kom när den 22-årige skåningen stod placerad framför motståndarburen och styrde in pucken när laget pressade besökarna i numerärt överläge.

- Jag behövde inte göra så mycket, det var bara att sätta dit klubban, men det var på tiden att jag fick in en puck, säger Burakovsky.