Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson kramar om Daniel Brodin efter att kedjekamraten kvitterat till 3–3 borta mot Malmö. Skåningarna vann sedan på straffar.
Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson kramar om Daniel Brodin efter att kedjekamraten kvitterat till 3–3 borta mot Malmö. Skåningarna vann sedan på straffar.

Brodin: "Det är ju riktigt sjukt"

För femte matchen i rad slutade mötet mellan Malmö och Djurgården 3–3 efter ordinarie tid. Denna gång var det hemmalaget Malmö som tog hand om extrapoängen.

ANNONS
|

Förra säsongen slutade samtliga fyra SHL-möten mellan Malmö och Djurgården 3–3 efter ordinarie tid. Historien upprepade sig när lagen möttes för första gången den här säsongen.

- Det visste jag inte om, säger en överraskad Daniel Brodin i Djurgården.

Förklaringen?

- Det är väl två lag som spelar lite liknande. Vi försöker lägga ner pucken, spela hårt och ta oss in på mål. Annars vet jag inte vad det kan bero på, säger Brodin.

ANNONS

Brodin kvitterade

Det var 28-åringen som satte 3–3-målet som tog mötet i Malmö arena till en mållös förlängning och straffar. Med åtta minuter kvar av den tredje perioden snodde Brodin pucken från Malmöbacken Stefan Warg vid defensiv blålinje och med öppen gata fram till Oscar Alsenfelt kunde Djurgårdsforwarden kvittera.

- Det var skönt att komma upp på backen där. Jag vet inte om pucken rullar till, men jag får den på mig. Det var skönt att se den gå in, säger Brodin efter sitt tredje mål för säsongen.

Brodin hade i matchupptakten även spelat fram till Emil Bemström, som satte ledningsmålet i powerplay. Djurgården satte sedan även 2–1 (Olle Alsing) i numerärt överläge. I samma powerplay lyckades å andra sidan Malmö kvittera genom Lars Bryggman. I det läget av matchen hade Djurgården förbättrat sin redan fina säsongsstatistik i numerära överlägen till sju mål på 15 försök.

- Vi gör vår grej och tror på varandra där ute. Vi litar på det som vi har sagt innan. I dag funkar det med två mål, säger Daniel Brodin om powerplay-spelet.

ANNONS

När 2–2-skytten Marcus Sylvegård i starten av den tredje perioden åkte på en femminutersutvisning och matchstraff för osportsligt uppträdande efter en situation med Jacob Josefson (som blev utvisad i två minuter) fick Djurgården spela i numerärt överläge i tre minuter. I 37 sekunder spelade gästerna till och med fem mot tre, men Djurgården fick inte hål på Alsenfelt.

- Det är klart att man hade velat ha ett mål till där, men så blir det ibland, säger Brodin.

Vilda protester

I stället kunde Niklas Arell, som precis hade kommit in från utvisningsbåset, sätta 3–2 bakom Adam Reideborn. Bortalaget protesterade vilt mot framspelaren Kim Rosdahls pucknedtagning, som gav hemmalaget läget till kontringsmålet.

- Där tycker jag inte att domaren ska fria. Jag har inte spelat hockey när man har fått ta ner pucken med sträckt klubba i alla fall, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.

ANNONS

Malmötränaren Peter Andersson var nöjd med segern efter att Konstantin Komarek avgjort med sin straff.

- Jag är grymt nöjd med två poäng, men vi gör ingen bra start. Det är vår klart sämsta start på väldigt länge, säger Andersson och fortsätter:

- På något sätt lyckas vi få med oss 2–2 efter första, men det var väl inte rättvist enligt mitt sätt att se på det.

TT

ANNONS