Brage vann mot Mjällby efter en vändning i den andra halvleken. Arkivbild.

Brage vände och vann – storseger för Halmstad

|

Mjällby är en av årets nykomlingar i superettan och skuggar tabellettan Varberg inför sommaruppehållet efter en stark vår.

Men den senaste tiden har blekingarna svajat.

I toppmötet med Brage kom andra raka förlusten och den tredje matchen utan seger, trots ledning i den första halvleken.

Mohanad Jeahze stod för ett fint mål när han gav Mjällby ledningen hemma på Strandvallen. Men i den andra halvleken kom gästerna tillbaka och kunde på några minuter göra både 1–1 och 2–1, vilket blev slutresultatet. Tre poäng innebär att Brage närmar sig Mjällby i tabellen och nu är en poäng bakom.

Även fjärdeplacerade Jönköpings Södra hänger på i toppen efter seger mot Trelleborg med 2–0.

Samtidigt tog Halmstad andra raka segern när man körde över Frej med 4–1. Hallänningarnas store matchhjälte blev hattrickskytten Sadit Karim som redan efter 53 minuter hade gjort tre mål i matchen. Segern tog Halmstad förbi Västerås och Trelleborg till en nionde plats i tabellen.

Jumbon Brommapojkarna spelade 0–0 hemma mot Örgryte.