Nikola Ladan (tv) blev hjälte för Degerfors mot Brage. Arkivbild.

Brage föll på straff – efter otäcka smällen

Dubbla smällar för IK Brage. Laget föll med 0–1 (0–0) i bruksderbyt mot Degerfors i superettanfotbollen – efter en straff på tilläggstid. Dessutom tvingades Bjarni Antonsson bryta matchen med en befarad huvudskada.

|

Det var knappt halvvägs in i den första halvleken som Bragemittfältaren fick kasta in handduken efter att ha nickat ihop med Degerfors Erik Björndahl. Trots den otäcka smällen, som inträffade efter drygt tio minuters spel, återgick 23-åringen till spel två gånger om innan han byttes ut.

Och oturen slutade inte där för gästerna.

Brage, som annars har inlett säsongen fint med en tredjeplats efter sex matcher, var minuter från att få med sig en poäng från Stora Valla när domaren pekade på straffpunkten efter en misstänkt hands på gästernas Oscar Lundin.

Då var matchen drygt 90 minuter gammal.

Efter starka protester från Bragelägret klev Nikola Ladan fram – och Degerforsmittfältaren gjorde inget misstag. Från straffpunkten placerade 26-åringen kyligt in bollen i Peter Rosendals högra hörn och såg därmed till att värmlänningarna klättrade till en fjärde plats i tabellen, på samma poäng som Brage, men med sämre målskillnad.