Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
I kvartsfinal. Elias Ymer och Mikael Ymer jublar efter segern i första omgången i Swedish Opens dubbelturnering.

Bröderna Ymer klara för kvartsfinal

Bröderna Elias och Mikael Ymer är vidare till kvartsfinal i Swedish Opens dubbelturnering på gruset i Båstad.

Duon, som fått ett wildcard, besegrade Hans Podlipnik-Castillo, Chile, och vitryssen Andrei Vasilevski med 6–4, 6–3 i den första omgången och är enda svenskpar vidare till kvartsfinal.

– Det är alltid kul att spela dubbel med Mikael. Det är avslappnat och roligt, inte så seriöst. Jag tror att vår taktik, att inte gå på nät så ofta, överraskar många motståndare, säger Elias Ymer till Swedish Opens hemsida.

Härnäst väntar andraseedade David Marrero, Spanien, och Nenad Zimonjic, Serbien, som hade problem mot oseedade Andre Begemann, Tyskland, och Philipp Oswald, Österrike, men vann med 6–7 (2–7), 7–5 och 10–3 i supertiebreak.

21-årige Elias, rankad 243 i dubbel, och 18-årige Mikael Ymer, rankad 242, vann Stockholm Opens dubbelturnering i oktober.

Tidigare i veckan åkte båda ut i den första omgången av singelturneringen i Båstad.

Mikael Ymer föll mot Henri Laaksonen – och schweizaren stod för onsdagens stora skräll i Båstad genom att slå ut tredjeseedade uruguayanen Pablo Cuevas, som vann Swedish Open 2014, i två raka set. Laaksonen vann med 6–4, 6–3.

Även försteseedade spanjoren Pablo Carreno Busta har spelat färdigt. Busta vann första set mot ryssen Andrej Kuznetsov med 6–4, förlorade det andra i tiebreak – och tvingades därefter bryta matchen i 0–3-underläge i tredje set. En magmuskelskada uppges vara orsaken.

Fler lokala sportnyheter hittar du här