Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bröderna Olimb fick jubla när Linköping slog HV71.

Bröderna Olimb sänkte HV

Förra säsongen blev förstörd på grund av skador. Nu är bröderna Ken Andre och Mathis Olimb hela och friska och då kommer poängen för dem själva och Linköping. Det fick HV71 veta då Linköping vann med hela 6–1 i back-to-back-mötet i Kinnarps arena.

- Vi har gjort två bra matcher. I den första fick vi ingen utdelning. Nu gick pucken in, säger storebror Mathis Olimb.

Förra säsongen kom båda bröderna till Linköping, men spelåret blev inte alls vad Mathis och Ken Andre hade tänkt sig.

- Det var en säsong som präglades av skador. Vi kom aldrig i gång. För att hålla på den här nivån måste man träna stenhårt, det går inte att vara borta så mycket som vi var då, säger Mathis Olimb.

Men nu har de norska bröderna kommit i gång ordentligt och mot HV71 var de riktigt vassa.

- Det är kul att visa vad vi kan. Tränarna har gett oss mycket förtroende. Vi vill vara ett offensivt hot, men jag tycker även att det stämmer bra I defensiven, säger Mathis Olimb.

Båda gjorde mål

Mot HV71 i back-to-back-mötet blev det förlust med 1–2 i Linköping. LHC tog en brutal revansch på bortaplan och bröderna Olimb visade vägen. Ken Andre satte 2–1-pucken och Mathis 4–1. Det första från Ken Andre kom i powerplay. Hittills har spelet i numerärt överläge varit väldigt starkt från Linköpings sida i årets SHL.

- Jag tycker att vi har ett bra självförtroende i powerplay och därför fungerar det spelet så bra, säger Mathis Olimb.

Linköping startade säsongen halvknackigt, men har nu börjat varva upp ordentligt och det säger Mathis Olimb så här om:

- Vi hade ett snack efter tio matcher och kollade mycket video. Då kom vi fram till att jobbet inte var där och defensiven var inte samkörd. Nu har vi fått ett system vi litar på, gör jobbet och det rätta i spelet.

"Platt fall"

Det fick verkligen publiken i Jönköping se, när ett mycket lamt HV71 var motståndare. Johan Lindbom, HV71:s tränare, var rejält besviken efteråt:

- För oss var det platt fall. Prestationen var riktigt svag. Tyvärr har det här legat lite i luften. Givetvis är det inte godkänt att uppträda på det här viset.

För Linköpings ledarteam var det desto muntrare och assisterande tränaren, Klas Östman, var tillfreds med sitt lag:

- Trots att vi förlorade med 1–2 hemma tycker jag att vi har spelat sex bra perioder mot HV. Det som vi är mest nöjda med är spelet utan puck.

Individuellt sett ska två bröder framhållas. De såg till att den här drabbningen blev en riktigt rolig Norgehistoria för LHC.