Bostons Marcus Johansson omringas av jublande lagkamrater efter att svensken överlistat Carolinas målvakt Petr Mrazek, som deppar i bakgrunden.
Bostons Marcus Johansson omringas av jublande lagkamrater efter att svensken överlistat Carolinas målvakt Petr Mrazek, som deppar i bakgrunden.

Boston tog hem första ronden

Boston vann match ett i semifinalen mot Carolina. 5–2 hemma mot Carolina gav precis den start laget ville ha.

ANNONS
|

28 sekunder i början av tredje perioden avgjorde den första Stanley Cup-semifinalen mellan Boston och Carolina.

Bortalaget hade skaffat sig en ledning med 2–1 inför slutperioden. Men när Carolinas Jordan Staal åkte ut för en tackling mot sargen kunde Marcus Johansson i det numerära överläget ta vara på en retur och i kamp mot två backar trycka in Bostons kvittering.

Det hade då gått 2.26 av perioden.

"Många som kan avgöra"

Femton sekunder senare var det Carolinas Dougie Hamiltons tur att åka till utvisningsbåset – varpå Patrice Bergeron kunde ge Boston ledningen i matchen.

ANNONS

- Jag bryr mig inte om vem som gör mål, det fins 20 killar i laget som kan göra det och det visar på vår styrka, att vi har många som kan avgöra, säger Marcus Johansson på en presskonferens efter matchen.

- Vi kom inte in i vårt spel i början. I tredje perioden var vi snabbare, bättre och starkare. Det var inte att vi ändrade så mycket, utan att vi kom tillbaka till det spel vi haft på sistone.

Brind'Amour besviken

Efter Bostons dubbla mål orkade gästerna inte resa sig. I ett försök till reducering plockades målvakten Petr Mrazek ut, varpå Boston prickade in 4–2. Bara elva sekunder senare satte Chris Wagner slutresultatet 5–2 när han snodde pucken i mittzon och fick fritt fram mot en ensam Mrazek.

- Vi kommer inte vinna något om vi inte spelar bättre än så här, säger Carolins tränare Rod Brind'Amour enligt nhl.com.

ANNONS

- Vi hade några få ögonblick, men det räcker inte, inte under grundserien och det kommer definitivt inte räcka under slutspelet. Så vi får samla oss och komma tillbaka till nästa match.

Även den matchen spelas i Boston, söndag kväll, svensk tid.

TT

ANNONS