Boston målvakt Tuukka Rask firar finalplatsen med John Moore.
Boston målvakt Tuukka Rask firar finalplatsen med John Moore.

Boston till Stanley Cup-final: Blir tårögd

Boston vann över Carolina i fyra raka semifinalmöten och får därmed några extra dagars vila innan NHL-ishockeyns finalserie drar i gång.

ANNONS
|

Det blev 4–0 till Boston i matchen mot Carolina, och det är även slutresultatet i semifinalserien.

Det betyder att Boston är i final för första gången sedan 2013, och det mycket tack vare Patrice Bergeron, som noterades för två mål och en assist.

- Jag tycker att vi har spelat som ett lag under hela året, säger han till nhl.com.

ANNONS

- Vår bredd har vunnit matcher åt oss, och det var den här serien ett perfekt exempel på. Alla har bidragit under alla matcher.

Bergeron liksom David Pastrnak, som noteras för ett mål och två assist, gjorde varsitt mål i powerplay.

- De tog verkligen tag i det här ikväll och var helt otroliga, både offensivt och defensivt. Det var grymt att se, säger Marcus Johansson till Aftonbladet.

Hyllar Rask

Bostons finske målvakt Tuukka Rask, räddade 24 puckar och lyckades med bedriften att hålla nollan för sjunde gången i slutspelssammanhang.

- Jag tycker att han är huvudpersonen i det här. Han har stått på huvudet match efter match och gett oss chansen att vinna, säger Johansson.

ANNONS

Nu får Boston några extra dagars vila innan man möter antingen San Jose eller St Louis i finalserien.

- Det känns helt fantastiskt att jag också nått hit nu. Jag har jobbat jäkligt hårt för att få spela en Stanley Cup-final och nu när vi står här blir det väldigt mycket känslor på en gång, säger Johansson.

- Jag är så otroligt glad att jag blir tårögd, och samtidigt taggad. Man vill att nästa runda börjar på en gång. Det kommer bli krig hela vägen och jag kan inte vänta.

"Snabbt ladda om"

Hans svenske lagkompis Joakim Nordström har redan en Stanley Cup-titel, med Chicago 2013.

- En sådan fantastisk känsla och möjlighet. Nu ska vi njuta av det här ikväll. Sedan gäller det att konservera känslan av att vinna. Och snabbt ladda om till finalen, de viktigaste matcherna är kvar, säger Nordström till Expressen.

ANNONS

San Jose leder Western Conferences semifinalserie med 2–1 i matcher och nästa möte sker natten mot lördag svensk tid. Som tidigast kan den serien avgöras natten mot måndag.

TT

Fakta: Så fortsätter Stanley Cup

Semifinaler:

St Louis-San Jose, 1–2 i matcher. Nästa match: lördag, klockan 02.00 (svensk tid).

Boston-Carolina, 4–0 i matcher. Boston klart för final.

ANNONS