Bostons tvåmålsskytt Jake DeBrusk i segermatchen mot Toronto.

Boston sista laget till kvartsfinal

Boston blev det sista laget att gå vidare till kvartsfinal i Stanley Cup-slutspelet. Detta efter att ha vänt och vunnit den avgörande matchen mot Toronto med 7–4.

|

Bostons Jake DeBrusk gjorde två av Bostons mål, hans fjärde och femte i slutspelet.

- Det är sånt här man drömmer om och jag är glad att jag kunde hjälpa laget till kvartsfinal och till en fortsättning av säsongen, säger DeBrusk efter matchen.

Efter andra perioden ledde Toronto med 4–3. I den tredje släppte man in fyra mål. Det var första gången den här säsongen som man fick fyra baklängesmål i sista perioden.

- Det finns ingen förklaring. Det kändes bra. Det verkade bara bli så att allt jag gjorde slutade med en puck i mål, säger Toronto-backen Jake Gardiner enligt nhl.com.

"Var mycket känslor"

Det övertygande slutresultatet fastställdes i sista spelminuten av Brad Marchand som satte pucken i tom kasse inför en jublande hemmapublik, efter att Toronto tagit ut sin målvakt Frederik Andersen.

- Det här var en av de mest fantastiska matcher som jag spelat. Det gick fram och tillbaka, publiken var intensiv och det var mycket känslor, säger Marchand enligt nhl.com.

Torontos Patrick Marleau gjorde två mål, med drygt fyra minuters mellanrum i matchens inledning, och William Nylander noterades för två assist i matchen.

VM eller inte?

Att Toronto nu är utslaget ur Stanley Cup innebär att Andreas Johnsson och William Nylander kan vara tillgängliga för VM-spel för Tre Kronor i Köpenhamn i maj.

Enligt Aftonbladet lär Nylander – en av de stora hjältarna när Tre Kronor blev världsmästare för ett år sedan – tacka nej eftersom han sitter på ett utgående kontrakt. Och Johnsson ska tillbaka till farmarlaget Toronto Marlies.

Innan matchen startade i Boston hedrades offren i skåpbilsattacken i Toronto i måndags, där tio personer dödades, med en tyst stund.

Fakta: NHL-slutspelet

Åttondelsfinalerna har avgjorts i bäst av sju matcher.

+ Tampa Bay–New Jersey 4–1 i matcher.

+ Winnipeg–Minnesota 4–1 i matcher.

+ San Jose–Anaheim 4–0 i matcher.

+ Vegas–Los Angeles 4–0 i matcher.

+ Pittsburgh–Philadelphia 4–2 i matcher.

+ Nashville–Colorado 4–2 i matcher.

+ Washington–Columbus 4–2 i matcher.