Derbydags. HBTK-tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson ställs mot sitt gamla lag i SM-kvartsfinal.
Derbydags. HBTK-tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson ställs mot sitt gamla lag i SM-kvartsfinal.

”Tickan” vill fira med seger i slutspelsderbyt

På söndagen fyllde Ulf ”Tickan” Carlsson 56 år och hoppas på en försenad födelsedagspresent i form av HBTK-seger mot Falkenberg i första SM-kvartsfinalen på måndagen.

ANNONS
|

Bordtennis: SM-kvart 1:3

– Jag ska påminna grabbarna om det..., säger ”Tickan” inför mötet mot sitt gamla lag i Falkhallen.

Carlsson är född och uppvuxen i Falkenberg och det var i FBTK han fick sitt stora genombrott som spelare under sent 70-tal.

Men han har även fina meriter som tränare och förbundskapten. Sedan en tid tillbaka är han ansvarig för rivalen Halmstad, som ställs mot Falkenberg i ett numera sällsynt slutspelsderby.

Känns det speciellt för dig att det är just FBTK som ni möter?

– Jag har mött dem så många gånger att jag kommit över det, men visst var det värre för 7-8 år sedan. Då var det lite jobbigt. Klubben ligger mig varmt om hjärtat och betydde mycket för mig genom karriären.

ANNONS

Båda Hallandsklubbarna har varit i slutspel flera gånger samtidigt de senaste åren, men sluppit att möta varandra. I år valde trean Söderhamn att möta Warta och då återstod bara för seriefyran Falkenberg att ta sig an Halmstad.

– Eftersom vi slutade femma så kan vi slå ur underläge i slutspelet den här gången, säger Tickan”, som räknar med tuffa matcher i kvartsfinalen.

– Det är spännande med derby. Både vi och FBTK är jämna och det lag som har bäst dagsform kommer att dra det längsta strået.

HBTK kommer till spel med Chuanxi Han, Harald Andersson, Fabian Åkerström och Anders Eriksson. Elias Ranefur har börjat träna igen efter sin handskada.

– Men han är inte i matchform. Kanske att Elias kan vara aktuell längre fram om vi tar oss vidare.

ANNONS