Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Tickan: ”Jag vill be fansen om ursäkt”

Falkenberg saknade sin bäste spelare Ibrahima Diaw, men det hindrade inte laget från att slå Halmstad BTK i derbyt i Falkhallen.

Pingisligan
Falkenbergs BTK    4
Halmstad BTK    1


– Vi gör en väldigt, väldigt svag insats, morrar HBTK:s tränare Ulf ”Tickan” Carlsson.

Det tillhör inte vanligheterna att Falkenberg slår HBTK i ett derby nuförtiden, men den här gången räckte inte de för dagen rödblå till mot Hallandsrivalen i norr. 

Förlusten var den första mot FBTK på 2010-talet.

Då var ”Tickan” allt annat än glad efteråt.

– Falkenberg kom inte med bästa laget och för oss var det en jättechans att vinna, men vi får hem och rannsaka oss själva efter den här insatsen, suckar HBTK-tränaren.

En stund senare säger han:

– Jag vill be fansen om ursäkt. De kanske inte är så många, men ändå...

Jo, HBTK gjorde en slät figur inför 100-talet åskådare. Speciellt Harald Andersson hade en dyster kväll och förlorade både mot Alexander Franzén (0–3) och thailändaren med det minst sagt svårstavade namnet – Padasak Taniviriyavechakul (2–3).

När Mattias Karlsson lämnade HBTK för Pontoise i franska ligan var det tänkt att Andersson skulle bli lagets ankare, men så här långt har han inte övertygat i Pingisligan.

– Harald var en stor besvikelse i dag. Problemet är att vi inte har någon stabilitet i laget och om nu killarna blir rädda och stressade av att spela är det kanske bättre att stå över några pass, funderar Carlsson.

– Vi var på en tävling i Stockholm i fredags och då gick det dåligt, men det går inte att ramla ner i ett svart hål för det – vi får rycka upp oss och försöka jobba vidare.

Ändå började det bra för HBTK när Fabian Åkerström inledde med att slå Taniviriyavechakul i en märklig femsetsmatch. Både Andersson och Elias Ranefur hade sedan 2–1 i sina respektive matcher utan att kunna knyta åt.

3–1 till Falkenberg innebar att gästerna var piskade att vinna de två avslutande singlarna för att få med sig en poäng hem.

Då valde ”Tickan” att byta ut Ranefur mot Anders Eriksson och fortsätta med Åkerström trots att denne på nytt fick problem med vänsterknät.

– ”Fabbe” var bra i första matchen och jag chansade lite med att låta honom spela den sista, men det blev helt fel. Han kunde inte göra sig själv rättvisa och det tar jag på mig, konstaterar ”Tickan”.

Eriksson kom in som en frisk injektion och pressade Franzén till ett avgörande set, där falkenbergaren dock var numret större och fixade 4–1-segern via klara 11–4.

– Samtidigt som vi gjorde en dålig match, så måste jag ge Falkenberg en eloge. De gör det bra och ska ha all heder av insatsen.

Segern gör att FBTK gick upp i topp i Pingisligan. Klubben har övertygat stort i säsongsinledningen och är obesegrat på hemmaplan i höst – trots att fjolårsfinalisterna Eslöv och Halmstad stått på andra sidan bordet i Falkhallen.