Stannar kvar. Som väntat får Ulf ”Tickan” Carlsson nytt förtroende som förbundskapten för det svenska herrlandslaget i bordtennis.
Stannar kvar. Som väntat får Ulf ”Tickan” Carlsson nytt förtroende som förbundskapten för det svenska herrlandslaget i bordtennis.

”Tickan” fortsätter – Persson ratades

Ulf ”Tickan” Carlsson blir kvar som svensk förbundskapten i herrlandslaget, men han får klara sig utan Jörgen Persson.

ANNONS
|

Pingislegendaren gallrades bort i sista stund.

– Det känns lite tråkigt att Jörgen inte är med. Vi känner varandra väl och har samma syn på hur pingis ska spelas, säger Ulf ”Tickan” Carlsson.

Persson var i Stockholm så sent som i onsdags för att diskutera en eventuell roll i ett förbundskaptensteam, men fick nobben.

– Jag ville ha ansvar och det fick jag inte. Då valde förbundet en annan väg, men det är bara att önska alla lycka till och hoppas att jag kan komma tillbaka en annan gång, funderar Jörgen.

Han kommer nu att fortsätta träna tyske världsstjärnan Dimitrij Ovtcharov, men i vilken omfattning håller Persson och ”Dima” på att diskutera.

ANNONS

Svenska bordtennisförbundet lanserar ett nytt upplägg med tre förbundskaptener på halvtid i stället för två – ”Tickan”, Peter Blomquist, Söderhamn och Peter Andersson, Eslöv, är klubbtränarna som ska dela sin arbetstid med landslagssysslan.

Tidigare har Marcus Sjöberg varit förbundskapten med uttagningsansvar och Carlsson herrtränare. Peter Blomquist kommer nu att ha ansvaret för uttagningar.

Mikael Peterson, förbundschef:

– Vi har valt ett ledarteam för herrlandslaget med ett övergripande ansvar för pojkkadetter och herrjuniorer. Det är tre mycket meriterade tränare som alla kommer in med höga ambitioner och erfarenhet från mycket starka bordtennismiljöer med Peter Blomquist som ytterst ansvarig. Blomquist har också uttalat extra tydligt att teamarbetet är viktigt för att nå högt ställda mål.

Trion ska leda herrlandslaget i fyra (2 plus 2) år. VM 2018 på hemmaplan i Halmstad och OS i Tokyo 2020 är några höjdpunkter.

– Jag har aldrig jobbat på det här sättet, men det ska bli spännande att se vart det landar. Just nu vet jag inte riktigt min roll och tycker att vi borde ha fått mer kött på benen, men vi i teamet får snacka ihop oss, säger ”Tickan”.

Han har varit förbundskapten för herrlandslaget sedan 2012 och tillsammans med Sjöberg, som slutar av privata skäl, lyckats bra med att utveckla unga svenskar till toppspelare i Europa.

ANNONS

– Det är synd att Marcus försvinner. Vi har – utan att låta kaxig – gjort ett jävla bra jobb. Nu har vi något bra på gång i svensk pingis

”Tickan” har inte varit nöjd med hur rekryteringen gått till.

– Efter många påtryckningar både muntligen och skriftligen så fick jag ett förslag först i november – en dryg månad innan det nuvarande kontraktet gick ut. Förbundet har inte visat någon som helst respekt och jag har sagt till dem att det är dåligt skött, men vi är överens nu och det som hänt är historia.

ANNONS