Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mattias Falck har haft problem med magen inför Sveriges OS-kval i Portugal. Bild: MAXIM THORE
Mattias Falck har haft problem med magen inför Sveriges OS-kval i Portugal. Bild: MAXIM THORE

Svenska oron: Falcks magproblem

Under torsdagen inleder Sveriges bordtennislandslag det sista kvalet till OS i Portugal. Men VM-tvåan Mattias Falck har problem med magen inför semifinalen mot Spanien.

Både Sveriges herr- och damlandslag är på plats i Gondomar i Portugal den här veckan för det avgörande världskvalet där de nio sista platserna till OS i Tokyo i sommar ska fördelas.

På herrsidan är Sverige, med HBTK-duon Mattias Falck och Kristian Karlsson samt assisterande förbundskaptenen Jörgen Persson, seedat som nummer tre och har lottats att möta Spanien klockan 14 på torsdagen. Vid seger där väntar vinnaren mellan Belarus (Vitryssland) och Ungern i en av åtta gruppfinaler där vinnaren säkrar en OS-plats.

– En bra lottning. Spanien har vi bra koll på då vi har mött dem flera gånger nyligen. Den andra semifinalen är ganska öppen mellan Belarus och Ungern. Vi mötte och slog Ungern senast på EM men det var en tuff match och Belarus har ju Vladimir Samsonov i laget och det är alltid svårt att ha honom på andra sidan bordet. Men vi ser det som en fördel att vi mött dessa lag nyligen. Lottningen känns bra, det hade kunnat varit mycket tuffare, säger förbundskapten Peter Blomquist till bordtennisförbundets hemsida.

”Fått i sig något via maten”

Men det finns ett orosmoment. VM-tvåan Mattias Falck har fått problem med magen.

– Alla kör för fullt även om Mattias Falck haft lite problem med någonting han fått i sig via maten men vi får se vad det leder. Vi hoppas och tror att det inte är någonting värre än en orolig mage.

De svenska damerna, seedade 16, har lottats mot Indien (spelas onsdag kväll) i sin semifinal och vid seger väntar vinnaren mellan Rumänien och Italien.