Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stina Källberg är laddad inför SM-semifinalen mot hennes gamla klubb Mälarenergi, som numera heter Köpings BTK. Arkivbild. Bild: Linda Weinstock
Stina Källberg är laddad inför SM-semifinalen mot hennes gamla klubb Mälarenergi, som numera heter Köpings BTK. Arkivbild. Bild: Linda Weinstock

Stina Källbergs jakt på guldet som saknas

Christina Källberg, eller Stina som hon kallas, har precis avslutat ett OS-kval och är nu redo för säsongens höjdpunkt när det kommer till klubblaget Halmstad BTK – SM-slutspelet.
– Det är det här man har väntat på. Det är nu det gäller, säger hon inför semifinalserien mot Köping.

Stina Källberg hade ett överlägset matchfacit under grundserien i Pingisligan. 26–4 vittnar om en säsong där det mesta flutit på för 21-åringen.

– Det har känts jättebra i varje lagmatch jag spelat, säger hon inför SM-semifinalen mot Köping.

Det är hennes gamla klubb som står på andra sidan pingisbordet. Då hette klubben Mälarenergi, numera Köping, men det är bara hennes gamla matchcoach som finns kvar i laget alla spelare är nya.

– Det är ett lag som bara innehåller fransyskor, polskor och en ungrare. Vad de kommer att ställa för lag på banan beror på vilka spelare som är tillgängliga, men vi kommer inte att ta något för givet i våra matcher, säger Källberg och fortsätter:

– För oss är det en trygghet att veta att vi är ett bra lag och att vi har stora chanser att ta oss till final.

Jagar första SM-finalen

Det skulle bli Stina Källbergs första SM-final för klubblag i så fall.

– Jag har två tredjeplatser sedan tidigare så det är klart att jag är sugen på ett guld, säger hon.

Säsongen för Halmstad BTK:s damlag har inte varit helt smärtfri, bokstavligt talat.

Skador och känningar har avlöst varandra där Jennie Edvinsson tidigt blev långtidsskadad och där trion Stina Källberg, Erika Fronth och Martine Toftaker alla haft skadekänningar under säsongen.

– Alla tjejer har haft skadeproblem och att Jennie blev skadad så länge har påverkat oss eftersom vi andra måste spela matcher trots vissa känningar. Men att spela ett SM-slutspel ska bli jättekul och jag hoppas att vårt lag håller, säger Källberg.

Hundra procent gäller – i alla lägen

Före egen del finns det inget mellanting för Källberg, spelar hon är det hundra procent som gäller – i alla lägen.

– Jag hatar att förlora och älskar att vinna. Jag ger alltid järnet oavsett. Nu är det dessutom vinna eller försvinna som gäller så då gäller det verkligen att ge allt, säger hon.

Halmstad inleder SM-semifinalen, som spelas i bästa av tre, på hemmaplan under onsdagen. Sedan väntar två matcher på bortaplan i Köping.

– Det är positivt att få inleda på hemmaplan. Vinner vi ligger pressen på dem, säger Källberg.

Så avgörs SM-slutspelet för damerna:

SM-semifinalerna spelas mellan Halmstad BTK-Köpings BTK och Lekstorps IF-Eslövs PK. Matchserien spelas i bäst av tre matcher. Segrarna i vardera semifinal går vidare till final som också avgörs i bäst av tre matcher.

För Halmstad BTK spelas semifinalmatcherna så här:

5/5 Halmstad BTK-Köpings BTK

7/5 Köpings BTK-Halmstad BTK

Ev. 8/5 Köpings BTK-Halmstad BTK

Finalmatcherna spelas 19/5, 21/5 och ev. 22/5.