Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stina Källberg missade chansen att ta sig till OS i Tokyo. Arkivbild. Bild: Johan Persson
Stina Källberg missade chansen att ta sig till OS i Tokyo. Arkivbild. Bild: Johan Persson

Stina Källberg föll i OS-kvalet i Doha i Qatar

Halmstad BTK:s Stina Källberg spelade i helgen OS-kval i Doha i Qatar.
Hon föll i den andra omgången i sin utslagningsgrupp och missade chansen att ta sig till OS i Tokyo i sommar via det europeiska kvalet.

Stina Källberg spelade i helgen en knockoutturnering i Qatar där en OS-plats fanns i potten.

Men för att ta sig till OS var Halmstadspelaren tvungen att vinna sin grupp eller ta platsen via ett andrakval som grupptvåa.

I den första omgången stod jordanskan Taimmaa Abo-Yaman för motståndet.

Det blev en enkel seger för Källberg som vann i fyra raka set, 11–5, 11–1, 11–5, 11–5.

– Stinas motståndare är inte så högt rankat men Stina gör en bra match mot lite lättare motstånd. Hon tar för sig och jobbar sig in i turneringen på ett så bra sätt man kan önska, säger förbundskapten John Wall om Stinas första match till Svenska bordtennisförbundets hemsida.

I den andra omgången stod thailändskan Suthasini Sawettabut, rankade 41:a i världen, på andra sidan pingisbordet.

Det blev en betydligt tuffare match för Källbergs del och hon föll till slut med 1–4 i set, 3–11, 9–11, 8–11, 11–5, 9–11, efter att hon spelat hem det fjärde setet i svensk favör.

– En tuff match mot en riktigt bra motståndare. Stina kom in lite snett på det där Sawettabut fick bestämma men i fjärde set så lyckades Stina lite bättre med taktiken och visar att hon kan rå på bra spelare även om det inte räckte till denna gång, säger förbundskapten John Wall till bordtennisförbundets hemsida

Därmed är Källberg utslagen ur OS-kvalet.

Däremot har fortfarande svenskan Linda Bergström chansen att nå en OS-plats. Hon är klar för den tredje omgången i kvalet och får under måndagen möta portugisiskan Yadira Silva.