Mattias Falck slogs ut i semifinalen i WTT-premiären i Kina.
Mattias Falck slogs ut i semifinalen i WTT-premiären i Kina. Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån/arkiv

Slutspelat för Falck – missade finalen i Kina

Mattias Falck missade finalen i WTT-premiären i Macao. Men veckorna i Kina var ett mersmakande avstamp inför VM-tvåans nya OS-satsning.
– Man får vara positiv och hoppas att det blir ett OS, säger han.

ANNONS
|

Mattias Falck lyckades inte följa upp sin kvartsfinalknall mot världstvåan Xu Xin utan föll i semifinalen i den penningstinna World Table Tennis-premiären i Macao.

Kinesiske stortalangen Wang Chuqin, 20, slog Halmstad BTK-stjärnan i fyra raka set: 11–3, 11–8, 11–8 och 11–7.

– Jag mötte en spelare som spelade väldigt bra. Han har hög kapacitet och gav mig inte tillfälle att komma in i matchen utan attackerade hårt på mig hela tiden, säger Falck.

Var det svårt att ladda om efter skrällen mot Xu Xin?

– Nej, absolut inte. Det har man lärt sig nu med åren så det var inga konstigheter. Men jag var inte tillräckligt snabb och han spelade så gott som felfritt.

ANNONS

Mattias Falck reser ändå hem från Kina-äventyret med positiva känslor efter att tidigare ha nått kvartsfinalerna i både World Cup och ITTF-finalen.

– Jag har spelat väldigt bra pingis, mött världstoppspelare igen och fått träna med många olika spelare som håller väldigt hög nivå. Så jag är väldigt nöjd med de här veckorna och de har visat att träningen på hemmaplan har funkat bra under det här längre uppehållet och de speciella tider som har varit.

Falck har tre ligamatcher kvar med Werder Bremen i tyska Bundesliga före jul. Hur det internationella programmet ser ut framöver är ännu oklart – men hans stora mål under 2021, framflyttade OS i Tokyo i juli–augusti, ligger tills vidare kvar.

– Jag är hoppfull att de ska kunna lösa ett OS, säger han.

– Vi får hoppas att det kan bli en lite bättre situation i världen och att det kan komma något vaccin.

Regerande OS- och världsmästaren Ma Long vann WTT-premiären genom slå att Wang Chuqin i fem raka set i finalen, som spelades i bäst av nio set.

LÄS MER:Falcks jätteskräll – slog ut världstvåan i nya tävlingen

ANNONS