Skrällen – Gerell utslagen redan i semifinalen

Det var inte beskedet som Pär Gerell ville ha inför lag-EM: Halmstad BTK:s förstaseedade Sverigetrea slogs ut redan i semifinalen i Halmstad Masters. – Hade man varit lite yngre så hade man kanske blivit lite orolig, säger han.

ANNONS
|

Ingen Mattias Karlsson och heller ingen Fabian Åkerström, som lämnade ett sent återbud med fortsatta knäproblem.

Då låg vägen öppen för Pär Gerell, till vardags proffs i franska Chartres och EM-bronsmedaljör i singel 2015, att vinna herrelitklassen i Halmstad Masters, HBTK:s traditionella hösttävling med totalt 600 starter från ungdomar till elit.

Och det började bra med fyra programenliga 3–0-segrar mot doldisar i den svenska pingisfloran.

Men i semifinalen mot Sverigeelvan Hampus Söderlund, Warta, blev det tvärstopp.

Pär Gerell tappade sena ledningar i både första och andra set och förlorade med 1–3 i set.

– Det var inte riktigt vad jag hoppades på. Men han spelade bra också – jag är lite överraskad att han spelade så bra, säger Gerell.

ANNONS

Vad stämde inte för din egen del?

– Det var inte så mycket det, utan det var att jag inte vann de jämna seten i början. Jag spelade relativt okej, men han spelade som sagt mycket bättre än jag trodde så jag blev lite tagen på sängen där kanske.

– Han halvchansade lite och det satt. Det är alltid jobbigt att möta spelare som går för det och jag fick många tuffa bollar på mig där ett tag. Men så är det ibland.

Lag-EM spelas i Luxemburg 13–17 september. Men Gerell, 35, som i förra veckan nådde kvartsfinalen i en världstourtävling i Tjeckien, är ändå inte allt för bekymrad inför Europamästerskapet.

– Nej, det känns bra faktiskt. Hade man varit lite yngre så hade man kanske blivit lite orolig, men nu slog jag många bra spelare i förra veckan och det här var bara en match. Så det känns ändå rätt bra.

I finalen i Halmstad Masters stötte Hampus Söderlund på en annan Halmstadspelare, Elias Ranefur – och vann igen.

Ranefur –som slog ut nye HBTK-kollegan Ibrahima Diaw i en rafflande femsetare i kvartsfinalen – ledde finalen med 2–1 i set, men Söderlund kontrade och vann med 11–8 i skiljesetet.

ANNONS

Ranefur, som representerar Ängby i enskilda tävlingar, säger:

– Det var en tuff final. Jag har spelat i många timmar nu och var jäkligt trött på slutet. Men det var en bra match ändå. Synd att jag inte kunde spela lite bättre på slutbollarna – jag gjorde några enkla misstag med min forehand.

Charlotte Carey, walesiskan som bor och tränar i Halmstad men spelar ligapingis i Tyskland, vann damelitklassen efter finalseger mot Christina Källberg, Team Mälarenergi, med 11–8 i avgörande set.

Halmstad BTK:s Erika Fronth och Tilda Johansson delade tredjeplatsen efter semifinalförluster mot finalisterna.

Fakta: Flera lokala Masters-pristagare

P11: 2) Isak Alfredsson, Halmstad BTK.

DJ20: 2) Tilda Johansson, Halmstad BTK.

DJ17: 2) Sara Palm, Halmstad BTK.

F11: 3) Agnes Svensson, Halmstad BTK.

F12 GP: 3) Lovisa Löwgren, Våxtorps Bois.

HS3: 3) Tobias Hansson och Per Johansson, Halmstad BTK.

ANNONS