Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stina Källberg var den enda i Halmstad BTK som vann en singelmatch i den avgörande SM-semifinalen mot Köping. Bild: PETTER ARVIDSON
Stina Källberg var den enda i Halmstad BTK som vann en singelmatch i den avgörande SM-semifinalen mot Köping. Bild: PETTER ARVIDSON

Skadorna tog knäcken på Halmstad BTK i SM-slutspelet

Skadorna tog till slut ut sin rätt i Halmstad BTK.
I den tredje och helt avgörande SM-semifinalen i Köping blev det platt fall och missad final efter 1-5.
– Semifinal är ändå helt okej med tanke på alla problem som vi haft, säger HBTK:s tränare Fredrik Håkansson.

SM-semifinal 2:3

Köping 5

Halmstad 1

Jennie Edvinsson har varit borta stora delar av säsongen på grund av axelproblem.

Norskan Martine Toftåker har haft stor bekymmer med ryggen och missade även hon SM-slutspelet.

Lägg därtill att Erika Fronth har spelat höftskadad under en längre tid och förutsättningarna har varit allt annat än bra för HBTK i jakten på de ädlaste medaljerna.

Ett visst hopp tändes när Halmstad vann den första matchen i semifinalserien på hemmaplan, men i de två avslutande bortamatcherna blev det klara förluster efter 2-5 och 1-5.

– Vi spelade fler matcher nu i vår under en intensiv period och då har det varit svårt att få ordning på alla spelarna. Så har har vi inte haft det tidigare och skadorna är heller inga vanliga pingisskador – därför får vi sätta oss ner och analysera vad som gått fel, tycker Fredrik Håkansson.

Förlorade nyceklmatcherna

Han hade goda förhoppningar om att vinna lördagens avgörande SM-semifinal, men HBTK kom snett på det från början när Erika Fronth förlorade en jämn match mot Paulina Knyszewska efter 9-11 i skiljeset.

Motgångarna fortsatte sedan när OS-kvalspelaren Stina Källberg gick på pumpen mot Leila Imre (1-3) och Fronth därefter även förlorade sin andra match mot Jessica Yamada (0-3).

Då stod det plötsligt 4-0 på resultattavlan, men trots att Källberg reducerade hade sedan oprövade Lina Svensson inte mycket att hämta mot Imre, som vann komfortabelt i raka set.

– Vi har hela tiden varit tvungna att vinna nyckelmatcherna och det blev tufft när Erika förlorade första matchen och Stina den tredje. Lina har inte varit med så mycket på den här nivån tidigare och är inte van att spela matcher i ett slutspel.

Håkansson fortsätter i HBTK

Stina Källberg har redan förlängt kontraktet över nästa år, men i övrigt är det inget som är klart i truppen.

– Vi ska prata igenom hur vi ska ha det nästa år. Det kanske blir någon förstärkning, men det handlar mycket om vad det finns för pengar efter pandemin, säger Håkansson.

Själv kommer han att fortsätta i klubben.

– Vi är kvar alla på ledarsidan, men det är inte klart vilka arbetsuppgifterna blir, men troligtvis kommer jag att ha hand om damlaget även nästa säsong.

LÄS MER: Halmstads damer föll – nu väntar avgörande match