Erika Fronth kunde inte spela för fullt i bortamötet med Lekstorp då hon hade en skadekänning.
Erika Fronth kunde inte spela för fullt i bortamötet med Lekstorp då hon hade en skadekänning. Bild: Roger Larsson

Skadeoro i HBTK – åkte på brakförlust

Stina Källberg vilades helt och Erika Fronth hade skadeproblem under mötet med Lekstorp. Inte blev det bättre av att HBTK åkte på en brakförlust med endast ett enda vunnet set.
– Det var en tung eftermiddag kan man säga, konstaterar tränare Fredrik Håkansson.

ANNONS
|

Pingisligan, damer

Lekstorp 5

HBTK 0

HBTK hade långt ifrån någon rolig eftermiddag borta mot Lekstorp i damernas pingisliga.

En klar 5–0-förlust och endast ett vunnet set som Martine Toftaker lyckades sno i matchen mot hemmalagets Matilda Hansson.

Men förutsättningarna var inte de bästa heller då ett par tongivande spelare har skadeproblem. I stället fick Lina Svensson från HBTK:s B-lag chansen som inte spelat match på flera månader.

– Det var en tung eftermiddag kan man säga. Stina har en känning i ryggen och ska snart spela OS-kval så vi valde att vila henne och Erika har haft en känning i höften och kunde inte spela för fullt och då blir det rätt tufft. Det är inte så mycket att säga om, säger tränare Fredrik Håkansson

ANNONS

– Lina spelar sin första match i serien och har inte spelat någon match på fyra, fem månader eftersom de inte har spelat något i sin serie på länge.

Källberg kommer dock vara tillbaka i spel redan i morgon (söndag) då HBTK har chans till revansch då man har returmöte med Lekstorp hemma i Halmstad arena.

– Stina kommer spela med det är oklart hur det är med Erika. Vi får se vad vi hittar på. Vi vill inte heller riskera något till slutspelet, avslutar Håkansson.

ANNONS