Seger i nyckelmatchen – då är HBTK nära SM-guld

Det var dramatik till sista bollen, men till slut stod Halmstad BTK som segrare i den första finalen i bäst av tre. Det var tufft, svettigt och stundtals bländande bordtennisspel i Halmstad arena.
– Det var upplagt för en hård match och det blev det, säger matchhjälten Elias Ranefur efter matchen.

ANNONS
|

Bordtennis: SM-final 1:3

Halmstad 4

Söderhamn 2

Simon Arvidsson inledde Halmstads segertåg när han stundtals visade prov på bländande bordtennisspel mot Söderhamns Viktor Brodd.

Seger i tre raka set, 11–4, 11–9 och 11–8, gav Halmstad en smakstart på finalmatchen i Halmstad arena.

Fabian Åkerström hade en 1–0-ledning i sin match mot forne HBTK-spelaren Anders Eriksson.

Eriksson som klev in i semifinalen mot Spårvägen och fullkomligt dominerade, vände även mot Åkerström och vann till slut matchen med 3–1 i set.

Rysaravslutning i Halmstad arena

Elias Ranefur spelade sedan relativt enkelt hem den tredje matchen till hemmalaget när Söderhamns Jonatan McDonald besegrades i tre raka set, 11–4, 11–9, 11–5.

ANNONS

Simon Arvidsson föll i sin andra singelmatch mot McDonald, medan Fabian Åkerström vann sitt möte med Brodd.

Halmstad ledde med 3–2 inför den sista singelmatchen som skulle visa sig bli en riktig rysare.

Kvällens hittills stora giganter, Elias Ranefur för hemmalaget och Anders Eriksson för Söderhamn, visade upp hela sitt register inför den lilla men entusiastiska skaran på läktarplats.

– Jag var överraskad. Jag visste inte att det fick vara folk här, men det gjorde att det var betydligt roligare att spela, säger Ranefur.

Ranefur tog hem det första setet med 11–4, Eriksson det andra med 11–9.

SM-guld redan på torsdag?

Ranefur tog återigen tag i taktpinnen och vann det tredje setet med 11–5, medan Eriksson kämpade till sig en ny setseger med 11–9.

– Jag gick ut väldigt bra och fick bra utdelning på mina servar och returnerade väldigt bra i första set och tog det ganska klart. Sedan började han hitta bättre servar och fick mig att bli lite passiv i returspelet medan han attackerade mer. Jag fick kämpa på många bollar och det var en hård match, säger Ranefur.

Det blev ett femte och avgörande set i matchen.

– Det är klart att det är mycket som står på spel och det är mycket man tänker på. Man får försöka komma ihåg att motståndaren också är nervös och känner press. Jag försöker bara fokusera på mitt eget spel och hur jag ska vinna poängen, säger Ranefur som vann setet med 11–5.

ANNONS

Nu väntar ett returmöte i Söderhamn på torsdag.

Då kan Halmstad BTK kröna säsongen med ett nytt SM-guld.

– Så kan det bli, säger Ranefur och skrattar.

ANNONS