Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det har varit en intensiv vecka för Halmstad BTK:s elitansvarige Ulf ”Tickan” Carlsson. Men på lördagen ska första SM-semifinalen mot Eslöv spelas. Arkivbild. Bild: Jari Välitalo
Det har varit en intensiv vecka för Halmstad BTK:s elitansvarige Ulf ”Tickan” Carlsson. Men på lördagen ska första SM-semifinalen mot Eslöv spelas. Arkivbild. Bild: Jari Välitalo

Så har Halmstadlaget agerat efter covid-19-smittan

Inga fler spelare eller ledare i Halmstad BTK:s herrlag har smittats av covid-19. Men uppladdningen inför lördagens fördröjda SM-semifinal hemma mot regerande svenska mästarna Eslöv har förstås inte varit optimal.

– Det är klart att det har varit mycket strul. Men samtidigt är det lite så man jobbar med idrott – även om det inte har varit en pandemi så har det varit skador och sjukdomar när det har varit skarpt läge förut. Men det är ju väldigt speciellt med det här eftersom man inte bara har sig själv och laget att tänka på utan allmänheten också, säger Halmstad BTK:s elitansvarige Ulf ”Tickan” Carlsson.

HBTK skulle ha mött Eslöv hemma i den första SM-semifinalen i bäst av tre matcher i tisdags, men matchen sköts upp sedan en av spelarna i Halmstadlaget i måndags testat positivt för covid-19.

Förbundet lade ansvaret att hitta nya speldatum på klubbarna. Lösningen blev att i stället spela lördag, måndag och onsdag.

Har ni kunnat träna något under veckan?

– (Spelaren) har isolerats och vi har följt direktiven för honom. Vi har stängt ned träningar för större delen av klubben och testat alla de andra kring A-lagen så att vi har säkerställt att ingen annan är smittad. Sedan har den klicken hållit sig tillsammans och kunnat träna när vi visste att alla är negativa, säger Ulf ”Tickan” Carlsson.

Hur mår den smittade spelaren?

– Han har mått väldigt bra hela tiden och ska förhoppningsvis kunna gå ur karantänen i morgon (lördag) enligt de regler som gäller och som vi nu har kollat och undersökt med många experter.

LÄS MER: Covidfall i Halmstadlaget – nu pausas SM-slutspelet