Ranefur vann dubbelt – men HBTK tappade: ”Surt så klart”

Elias Ranefur tog chansen att glänsa inför förbundskaptenen. Men Halmstad BTK-profilens dubbla singelsegrar räckte inte till seger i Pingisligans premiär, som gick till en avgörande dubbel.
– Det var en jättejämn match, men jäkligt surt att förlora så klart, säger Ranefur.

ANNONS
LocationHalmstad Arena||

Pingisligan

Halmstad BTK 3

Spårvägen 4

Halmstad BTK:s och Spårvägens spelare var så sugna på att få sätta i gång igen efter det långa cornauppehållet att premiären i Halmstad arena startade flera minuter före utsatt tid klockan 18.30.

Det blev en sevärd, välspelad fajt mellan två tippade topplag. Men där Spårvägen till slut drog det längsta strået efter att Elias Ranefur och Fabian Åkerström förlorat den avgörande dubbeln – en av regelnyheterna inför den nya säsongen – mot Harald Andersson/Anthony Tran med 7–11, 9–11.

Elias Ranefur tycker att nymodigheten kändes ovan.

– Vi spelar väldigt sällan dubbel på svenska tävlingar. Det är egentligen bara på SM. Så vi kommer nog att träna mer dubbel och det kommer att kännas bättre och bättre, säger han.

ANNONS

Jörgen Persson på läktaren

Halmstad BTK fick därmed med sig en poäng från ligapremiären och Spårvägen två.

– Jag tycker att det är helt okej ändå. Vi har inte Simon (Arvidsson, sjuk) med heller och det är inte så att vi spelar dåligt, utan vi spelar helt okej och det är ett bra lag vi möter, säger HBTK:s nye huvudtränare Fredrik Håkansson.

Elias Ranefur blev först att vinna på en ny ”Golden Point” när han knep första set i förstasingeln mot Martin Friis med 11–10. Men Friis, svensk U20-mästare förra säsongen, stretade emot starkt och matchen gick till skiljeset, där Ranefur vann med 11–5.

Ranefur – som slog VM-tvåan Mattias Falck i finalen i Halmstad Masters för en knapp månad sedan – visade fortsatt god form inför ögonen på tillträdande förbundskaptenen Jörgen Persson och besegrade därefter Anthony Tran, Spårvägens nyförvärv från Söderhamn, i tre raka set: 11–7, 11–5 och 11–7.

– Det var bra matcher. Jag hade några svackor mot Friis där jag tyckte att jag spelade jättebra, men kom helt ur det. Till exempel ledde jag med 8–4 i andra set och så förlorade jag sju raka. Det får inte hända. Men mot Tran var det genomgående bra, säger Ranefur.

Svettigt i kompismötet

Fabian Åkerström tog, inte helt väntat, HBTK:s tredje singelseger mot förre lagkamraten Harald Andersson.

ANNONS

Åkerström vann första set med 11–10, men Andersson replikerade med 11–9 i andra och 11–7 i tredje innan Åkerström vann fjärde med 11–5. I femte låg Åkerström under med 7–8 när en omdiskuterad kantboll dömdes till Halmstadspelarens fördel, varpå han vände och vann med 11–9.

HBTK:s norske jättetalang Borgar Haug, 17, gav prov på fina kämpatakter i sin A-lagsdebut, men hade det tuffare resultatmässigt och föll i tre raka set mot både Anthony Tran och Harald Andersson.

Elias Ranefurs seger mot Tran gav HBTK en 3–2-ledning i lagmatchen. Det betydde att Åkerström kunde säkra hemmasegern vid vinst i sistasingeln mot Friis. Men Spårvägentalangen vann med 11–8 i skiljeset och kvitterade till 3–3, vilket tog lagmatchen till den avgörande dubbeln.

LÄS MER:Halmstad BTK spelar för ”Tickan”: ”Har betytt väldigt mycket”

LÄS MER:Halmstads talanger tog alla SM-medaljerna

ANNONS