Guldrevansch? Kristian Karlsson vann SM-guld i singel 2014 och 2015. Blir det en ny titel i Halmstad?
Guldrevansch? Kristian Karlsson vann SM-guld i singel 2014 och 2015. Blir det en ny titel i Halmstad?

Pingis-SM återvänder till Halmstad

Kristian Karlssons guldsvit i bordtennis-SM sprack i Eslöv i våras. Nästa år får HBTK-stjärnan chans att ta tillbaka guldet – hemma i Halmstad.

ANNONS
|

Det är nu klart att SM för seniorer och U20-spelare, med totalt uppåt 250 deltagare, avgörs i Halmstad arena 3–5 mars 2017.

Det svenska mästerskapet blir samtidigt genrep för funktionärsstaben inför lag-VM 2018.

– Det var mycket därför vi sökte det, och det känns som ett intressant SM eftersom det är många som kan vinna det, säger Lars Holmqvist, vice ordförande i arrangerande Halmstad BTK.

OS-aktuelle Kristian Karlsson – som fortfarande representerar Halmstad BTK i SM-sammanhang – vann herrsingeltiteln både 2014 och 2015, men slogs i årets SM i Eslöv ut redan i semifinalen av Söderhamns Jens Lundquist – som sedan förlorade finalen mot klubbkompisen Jon Persson.

ANNONS

HBTK vann däremot guld i herrdubbel genom Kristian Karlsson och Mattias Karlsson samt i mixed genom Pär Gerell och Michaela Karlsson (Team Mälarenergi).

Senaste gången stora bordtennis-SM avgjordes i Halmstad var 2010. I paketet ingår även riksfinalen i Pingisiaden för 11-åringar.

Eventuellt tillkommer även para-SM, det vill säga mästerskapet för handikappade spelare.

– Vi vill undersöka lite mer vad det innebär innan vi tar beslut, säger Lars Holmqvist.

ANNONS