Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/12

Perssons nya utmaning – Superstars

Förra året tävlade Jörgen Persson i Mästarnas mästare. Nu är han en av åtta idrottsprofiler som gör upp i Kanal 5:s stora nöjessatsning Superstars med premiär på tisdag kväll.

Superstars har charmat tittarna sedan starten i mitten på 70–talet och bland de tidiga deltagarna fanns gamla stjärnor som Ingemar Stenmark, Björn Borg, Börje Salming och Pernilla Wiberg.

De äldre tittarna kommer säkert ihåg när diskuskastaren Ricky Bruch hivade en medicinboll rätt över en gymnastiksal och in i väggen.

Med början på tisdag är det dags för en ny upplaga av Superstars. Inspelningen gjordes i höstas på spanska kanarieön Fuerteventura och programmet leds av Jessica Almenäs.

En av deltagarna är Halmstads tidigare bordtennisstjärna Jörgen Persson, som tävlar mot bland andra Tomas Brolin, Per Elofsson och Magdalena Forsberg (se lista här intill).

– Det var mycket som var sig likt från Mästarnas mästare och det gjorde att man kände sig hemma. Vi bodde i samma hus och det var roligt rent socialt att träffa människor som man inte haft så mycket att göra med innan, men när det var dags att tävla visade alla vilken vinnarinstinkt de har, säger Jörgen Persson.

I Superstars handlar det mer om riktiga tävlingsgrenar än i Mästarnas mästare och det gjorde det svårare för Jörgen, 50, som tillsammans med Magdalena Forsberg, 49, var äldst i skaran.

– Ja, det var tufft. Emma (Johansson) och Therese (Alshammar) tävlade båda aktivt i OS i Rio i fjol. Emma var dessutom med på VM i Qatar strax före Superstars så de var ju i bättre form.

Hur förberedde du dig för Superstars?

– Jag tränade inget extra, men hade tänkt göra det. Det hade varit bra om jag löpt lite och förbättrat armstyrkan eftersom jag är svag där, men jag håller i gång, tränar pingis i Halmstad och är på gymmet – mer har det inte blivit.

Jörgen har faktiskt varit med i Superstars en gång tidigare och det var i mitten av 90-talet då TV3 anordnade tävlingen i Mellbystrand.

– Jag skulle inte ha varit där, men jag hade lovat att ställa upp om kanalen fick något återbud – och det fick de. Fast det var tufft. Jag fick tävla mot Henrik Dagård på 800 meter häck och skjuta fotbollsstraffar mot Niclas Alexandersson, minns Persson.

Bättre gick det då i Mästarnas mästare där han slutade på fjärde plats (Peter Forsberg vann).

– Vissa grenar passar mig och jag trivs som bäst om bollen finns med, men simning och dykning har jag aldrig lärt mig. Ändå var jag mycket i farmor och farfars stuga i Tylösand när jag var liten och då blev det en hel del badande.

Persson hör av sig till sina medtävlare i Mästarnas mästare.

– Jag har kontakt med ”Foppa” och Jihde (Niklas) och skickar sms till Anders Eriksson ibland - sedan fick Björn Ferry ett pingisrack av mig. Efter Superstars har jag träffat Christian Olsson, det gjorde jag i förra veckan, och var och käkade lunch med Brolin, Alshammar och Kajsa Bergqvist när jag var uppe i Stockholm.

Han har fått lite mer tid över nu. Förbundskaptenjobbet som han sökt blev det inget av och nyligen valde han även att avbryta samarbetet med tyska världsstjärnan Dimitrij Ovtcharov.

– Vi kommer gemensamt överens om att bryta. Jag ville vara med mer och det ville Ovtcharov också att jag skulle vara, men det tyska förbundet var inte så sugna på en sådan lösning. De ville inte blanda in för många inför VM i Düsseldorf i vår.

Därför får Jörgen ägna mer tid åt sitt mjölkpulverprojekt i Kina.

– Det är lite på gång och tar sig sakta men säkert. Jag hoppas att det ska komma ett genombrott i Kina.

Först får vi dock se hur det går i Superstars.