Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

OS-spelaren trivs i Halmstad BTK:s favoritroll

När Halmstads elitgarde äntligen var samlat i arenan blev det en gedigen seger i Pingisligans premiär mot IK Juno.
– Det är jättekul att komma i gång och en perfekt start, ler lagets OS-spelare och ankare Stina Källberg.

Halmstad BTK 5

IK Juno 2

Äventyret i Tokyo påverkar fortfarande Stina i positiv bemärkelse även om det blev en svidande förlust mot portugisiskan Jieni Shao.

– Den roligaste resan jag varit med om och livet i OS-byn var speciellt. Nu var jag där för att se och lära och har nytta av det nästa gång, lovar Stina.

En stor skillnad mellan OS och premiären i ligan var publiken.

– Ingen publik i Tokyo och flera att spela inför här i dag, skrattar Stina.

Förra säsongen var hon nästan oslagbar i det inhemska seriespelet, endast fyra tappade matcher och trenden håller i sig trots en något orolig förberedelse.

– Jag har varit förkyld och glad att vara med men kan inte säga att det påverkade mitt spel, utan serve och forehand som är min styrka satt där, förklarar Stina efter två vinster.

Ett snäpp värre blev det för hemvändaren Charlotte Carey som i matchens upptakt gjorde sin plikt mot Hannah Holgersson i tre raka set. Stina följde strax efter upp med samma svit mot Avestalagets etta Alma Rööse.

– Jag trivs i favoritrollen och har höga krav, betonar Stina.

Är träningskompisar

Trots att Juno tidigt hamnade i underläge var det främst Martine Toftaker, som jämte Rööse är träningskompis med HBTK-spelarna, som höll ångan uppe.

Hon vände 0–2 underläge mot Erika Fronth till seger och av bara farten pressade hon Charlotte Carey men hemmaspelaren redde ut stormen.

– Det går inte att bli passiv och låta motståndaren börja spela då tar dom för sig, menar HBTK:s tränare Fredrik ”Figge” Håkansson.

Han var dock inte speciellt orolig för utgången och i slutändan blev det en lätt resa. Då tävlade Carey och Källberg om vem som var snabbast fram att vinna lagets femte match.

Carey ”vann” den interna kampen sedan Källberg onödigt tappat tredje set mot Alma Rööse.

– Båda är stabila och Charlotte kom i torsdags efter varit borta länge och vi jobbar för att få ihop laget, kommenterar ”Figge”, mycket tillfreds med att konkurrensen ökat i truppen.

Fotnot. Halmstad BTK vann även söndagens match mot Köping. Slutsiffrorna blev 5–3.

LÄS MER: Carey pendlar från Barcelona till Halmstad – för att vinna SM-guld