Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stina Källberg är ute ur OS-kvalet efter förlust mot spanjorskan Maria Xiao med 2–4 i set. Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån/arkiv
Stina Källberg är ute ur OS-kvalet efter förlust mot spanjorskan Maria Xiao med 2–4 i set. Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån/arkiv

OS-drömmen i kras för Halmstadspelaren

Det blir inget OS i Tokyo för Stina Källberg, 21.
Halmstad BTK-löftet åkte ur även “andra chansen” under Europakvalet i Portugal.
– Det är klart att det är tråkigt. Men jag är väldigt nöjd med mina insatser ändå, säger hon.

Stina Källberg var efter den dramatiska segern med 13–11 i skiljeset mot italienskan Giorgia Piccolin i lördags kväll tvungen att vinna två matcher till på söndagen för att knipa en Tokyoplats.

Det blev dock förlust med 2–4 i set mot spanjorskan Maria Xiao, som är 72:a på världsrankningen och således ligger 126 placeringar högre upp än 198:an Källberg.

Svenskan mötte samma spanjorska i gruppspelet tidigare i veckan och förlorade då i fyra raka set. Det började lika illa nu med 3–11-förluster i båda de första seten.

– Jag hade ingen riktig lösning på hur jag skulle komma ur det. Hon är en väldigt säker spelare och jag kom inte riktigt igenom henne, säger Stina Källberg.

HBTK-talangen förlorade även tredje set (7–11) och när hon hamnade i 1–5-underläge i fjärde kändes matchen avgjord. Men Källberg gjorde en sista kraftsamling och vände till seger med 12–10, vilket hon följde upp med 11–7 i femte.

– Jag började slappna av lite, hittade lite smågrejer och spelade upp mig, förklarar hon.

Det räckte dock inte hela vägen. Xiao tog tillbaka greppet i sjätte set och avgjorde fram till 11–9.

– Det var på en nätrullare så det var rätt segt. Men jag hittade henne bättre och bättre ändå, säger Stina Källberg.

OS-chanserna är därmed borta. Men hennes fyra segrar på sju i kvalmatcher lovar ändå mer inför fortsättningen, vilket närmast innebär SM-slutspel med Halmstad BTK (start den 5 maj).

– Jag har många år framför mig. Det kändes som att jag tog lite plats på seniornivå och satte lite avtryck förhoppningsvis och kan ta med mig det i framtiden.

LÄS MER: Halmstadstjärnan vidare i OS-kvalet – efter rysare