Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mattias Falck. Arkivbild. Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån
Mattias Falck. Arkivbild. Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån

Mattias Falck i storslag – och Haug slog Bundesligastjärnan

Mattias Falck har inte spelat tävlingspingis sedan i början av mars. Men det märktes ingen ringrost när Halmstads OS-satsande Europaetta debuterade i Pro Series i Eslöv.

Veckans deltävling i den nya svenska pingistouren är den mest namnkunniga hittills med nästan hela svenska landslaget på plats.

Mattias Falck toppar tabellen efter första dagen efter tre raka segrar med 3–0 i set mot Halmstad BTK:s ankare Elias Ranefur, luxemburgaren Eric Glod och landslagskollegan Truls Möregårdh.

– Jag har spelat väldigt bra och stabilt. Det är många matcher, men det är perfekt för vi har inte så många matcher, säger Falck.

Det är första gången han syns i tävlingshagen sedan WTT-tävlingen i Qatar i början av mars eftersom den tävling han planerade att åka till i Kina under april ställdes in.

Pro Series pågår till och med torsdag. Skrällen under första dagen var att Halmstad BTK:s unge norrman Borgar Haug, 18, besegrade Anton Källberg – svensken som är rankad etta i den stjärnspäckade tyska ligan – med 3–2 i set.

Borgar Haug och Mattias Falck ställs mot varandra i onsdagens andra match. Dessförinnan spelar Elias Ranefur, som har två segrar och en förlust så här långt, mot Anton Källberg.

LÄS MER: Lag-EM till Sverige 2023 – Falck drömmer om nytt mästerskap på hemmaplan