Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mattias Karlsson.

Magsjuka kan stoppa medaljkandidaterna

Mattias Karlsson och Matilda Ekholm är semifinalseedade i mixedklassen. Men paret, ett av blågults största medaljhopp i Budapest, kan nu tvingas kasta in handduken redan innan första EM-matchen.

Anledningen är att Ekholm under tisdagen drabbades av magsjuka. Tiden är därmed knapp inför onsdagskvällens möte med tyska Benedikt Duda/Sabine Winter som har matchstart 20.45.

– Vi får se om vi kommer till start. Det är ju inte så kul, speciellt för henne. Det är dålig tajming, konstaterar Mattias Karlsson.

– Vi har ju bra medaljchans så det är trist om vi inte kommer till start. Men även om hon hinner piggna till så är det inte säkert hon är hundra ändå. Och hon har ju singel- och dubbelspel på torsdag att tänka på också, vilar hon nu så får hon en dag till att återhämta sig på, fortsätter Karlsson.

När HP når Matilda Ekholm är det sju timmar kvar till match. 

– Jag känner mig bättre och har fått behålla all mat i dag. Men vi får se om jag känner mig tillräckligt pigg. Vi får ta ett beslut om några timmar, säger Ekholm. 

– Det finns ju en smittorisk också, men man brukar väl säga att det ska gå ett dygn och det har det gjort i eftermiddag.

Firma Karlsson/Ekholm har tidigare gjort tre VM i mixed ihop och gått till åttondelsfinal i två av dem.

I herrdubbeln gör Pär Gerell och Anton Källberg entré i kväll, klockan 19.45. De ställs där mot ett vitryskt par.

– Servar vi bra så vinner vi, tror Gerell.