Många HBTK-chanser på pingis-SM i Falkenberg

Redan när Falkhallen stod klar började Falkenbergs BTK smida planerna för stundande SM.

ANNONS
|

– Det största arrangemanget i klubbens historia, säger ordförande Jan Skärsäter.

Nästa vecka är det dags för SM och för första gången är det FBTK som står som värd. Lagom till klubbens 90-årsjubileum.

Anledningen att anrika FBTK inte anordnat något senior-SM beror på att Falkenberg inte haft någon duglig hall. Nu finns Falkhallen.

Redan förra året tilldelades Falkenberg U20-SM. Turneringen flöt bra och nu väntar det stora eldprovet i form av senior-SM.

Totalt kommer runt 250 aktiva göra upp i olika klasser, som spelas mellan torsdag och söndag. FBTK-ledningen hoppas att mästerskapet ska ge även staden Falkenberg en kick i vintermörkret.

ANNONS

–Vi har möjlighet att visa upp Falkenberg på olika sätt och vis. Vi har reserverat upp rum på i stort sett samtliga hotell. Förhoppningsvis kommer många tillbaka och besöker Falkenberg igen. Det här ger pr för stan, säger Skärsäter.

Alexander Franzén är det största hemmahoppet. Han missade dock torsdagens presskonferens då han ligger nedbäddad i feber. Om 19-åringen repar sig har han en guldmedalj att försvara i U20-klassen och han ställer även upp i seniorklassen.

Men FBTK-ledningen hoppas även på en annan ”hemmason”.

–Pär Gerell bor ju här och tränar ofta med grabbarna. Det känns som att han tillhör oss, säger Jan Skärsäter.

Gerell representerar dock numera Halmstad BTK, som kommer med en stark trupp till SM. Kristian Karlsson är försvarande mästare i herrsingeln och seedad etta före Gerell. Säsongens utropstecken Mattias Karlsson är femma och Harald Andersson sjua.

Även i herrdubbeln har HBTK prima medaljmöjligheter, framför allt genom Kristian Karlsson och Mattias Karlsson, landets bästa dubbelpar som fortfarande väntar på en SM-fullträff, men också genom Gerell tillsammans med sin trogne partner Jens Lundquist, Söderhamn. Harald Andersson spelar ihop med veteranen Fredrik Håkansson och Carl Ahlander-Johansson med Niklas Rönningborn.

Även på damsidan har HBTK ett starkt namn i Tilda Johansson, som efter återbud är fjärdeseedad i damsingeln, och i par med Harald Andersson borde hon ha en bra chans även i mixed dubbel.

ANNONS
ANNONS