Storförlust. Elias Ranefur och hans Halmstad BTK hade inte mycket att sätta emot Eslöv i SM-finalreprisen i Blomsterbergshallen.
Storförlust. Elias Ranefur och hans Halmstad BTK hade inte mycket att sätta emot Eslöv i SM-finalreprisen i Blomsterbergshallen.

Mästarna körde över blekt HBTK

Halmstad BTK hade tagit poäng mot svenska mästarna Eslöv i fyra av de fem senaste matcherna i Pingisligan. Men i går var det klasskillnad!

ANNONS
|

Pingisligan

Eslöv 4

HBTK 0

– Vi har inte riktigt lika bra lag i år, suckar HBTK-tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson efter 0–4.

Det går minst sagt trögt för Halmstad den här säsongen.

När nu halva serien är spelad har det tidigare topplaget hackat betänkligt och återfinns först på sjätte plats i tabellen med två segrar, en oavgjord och fyra förluster.

Mot stjärnlaget Eslöv, som nyligen avancerade till kvartsfinal i Champions League, blev HBTK mer eller mindre överkört.

Totalt blev det bara tre vunna set i en match som tog slut på en timme och tio minuter.

ANNONS

– Det ska mycket till för att få ihop till en lagseger eller ta poäng mot en så här bra motståndare, men en enstaka vinst hade jag i alla fall hoppats på. Insatsen är en stor besvikelse, mullrar Ulf ”Tickan” Carlsson.

Bortalaget startade med Anders Eriksson mot meriterade Robert Svensson, men 20-åringen lyckades inte förvalta sina lägen och förlorade i raka set.

Eriksson ersatte Fabian Åkerström, som har haft problem med magen en längre tid.

– Eländet tar inte slut för honom. ”Fabbe” har varit lite sjuk och vi vågade inte låta honom spela eftersom han fått avbryta träningen. I veckan ska han till läkaren, säger ”Tickan”.

HBTK-tränaren ställde i stället sitt hopp till Harald Andersson, men han förlorade först mot omöjlige kinesen Xu Hui med 1–3 och sedan med samma siffror mot Robert Svensson.

Andersson skaffade sig dock ett bra läge mot Svensson och ledde med 1–0 och 7–2 i andra set när allt plötsligt låste sig. Skåningen tog nio raka bollar, kvitterade till 1–1 och vann sedan tämligen enkelt efter 11–4, 11–8.

Elias Ranefur, som visat bäst form i HBTK på sistone och inte förlorat en match sedan i november, hade inte riktigt marginalerna på sin sida utan förlorade sista matchen med 1–3 mot Daniel Kosiba.

ANNONS

– Jag spelade helt okej, men gjorde lite för många misstag. Det kändes som om jag hade övertag i spelet, men jag blev lite för stressad och ville avgöra snabbt, analyserar Ranefur.

Talangen har mycket att se fram emot den närmaste tiden – blandat annat U21-EM i Sotji, kvartsfinal i ETTU-cupen mot Angers och SM på hemmaplan. Men först gäller det att börja ta fler poäng i Pingisligan.

– Vi har en lång väg att vandra och måste höja oss. Det håller inte alltid med skönspel – det gäller att gå in och gneta och plocka lite smulor. Det är nog där vi måste börja, funderar ”Tickan”.

ANNONS