Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mattias Karlsson avgjorde den andra semifinalen och nu är HBTK klart för SM-final.

Kvällsthriller när HBTK gick till SM-final

Det blev en nagelbitare utöver det vanliga i den andra semifinalen. När röken hade lagt sig, efter sudden och 13 singlar, stod Mattias Karlsson som hjälte och HBTK i SM-final.

Söderhamn UIF: 6

Halmstad BTK: 7

– Det var bland det bästa, det sjukaste och mest spännande jag har spelat någonsin, utbrister Mattias Karlsson efter den gastkramande sudden-segern mot Söderhamn.

Det krävdes 13 singlar för att avgöra den andra semifinalen och efter 3–3 i de ordinarie singlarna och 3–3 i sudden-singlarna kokades allt ner till mötet mellan lagens två ettor, Mattias Karlsson och Hampus Nordberg.

HBTK, som vann den första SM-semifinalen i Halmstad med övertygande 4–1, hade ett gyllene läge att ta sig till final redan under de ordinarie singelmatcherna.

När Fabian Åkerström bröt ner Viktor Brodd med 3–2 fick stjärnan och ankaret Mattias Karlsson chansen att avgöra. Men Antony Tran lyckades slingra sig ur greppet och vann i skiljeset, 12–10.

Men HBTK-stjärnan, som besegrade både Hampus Nordberg och Viktor Brodd under pressade förhållanden i sudden-singlarna, skulle alltså få en ny chans att bli hjälte.

Och tog den.

Nordberg kopplade greppet genom att gå fram till 9–7 men Karlsson vägrade ge sig, kvitterade, och avgjorde sedan med två reptilsnabba backhands.

– Jag misslyckades att avgöra i den ordinarie matchen så då var det bara att gräva ner sig och komma igen, säger Mattias.

Vad avgjorde i sista matchen?

– Jag kände väl att i och med att vi hade 1–0 i ryggen från första matchen så skulle vi få en ny chans även om vi förlorade. Jag vet inte hur han kände, men jag försökte njuta av situationen.

Segern innebär att Halmstad BTK är klart för sin andra raka SM-final.

– Jag är helt utmattad. Det är ett helt sjukt system, man slits mellan hopp och förtvivlan, pustar tränare Ulf ”Tickan” Carlsson kort efter att krutröken lagt sig i hagen.

– Mattias gör det så jävla fantastiskt bra, men både Harald (Andersson) och Fabbe (Fabian Åkerström) bidrar och jag är så jäkla glad för killarna, fortsätter en smått lyrisk Tickan.

I SM-finalen väntar antingen Eslöv eller Rekord.