Mattias Karlsson, Ulf "Tickan" Carlsson och Kristian Karlsson.
Mattias Karlsson, Ulf "Tickan" Carlsson och Kristian Karlsson.

Kristian Karlsson tillbaka – Fabbe missar SOC

Kristian Karlsson är tillbaka i landslagstruppen efter fotskadan i EM. Däremot missar Halmstad BTK:s Fabian Åkerström SOC i veckan på grund av en knäskada.

ANNONS
|

– Det har varit lite fram och tillbaka för ”Fabbe”. Han har varit bra några dagar då det känts lite bättre, men sedan har knät blivit sämre igen. Det handlar om en komplicerad skada och därför får han vila från SOC, säger Ulf ”Tickan” Carlsson, svensk förbundskapten.

Åkerström har problem med knäskålssenan och HBTK jobbar på att hitta en lösning.

– Jag hade samma skada när jag var aktiv och opererades då, men utvecklingen har gått framåt sedan dess. Vi har pratat med lite folk, men vi får se vad det tar vägen, funderar ”Tickan”.

Kristian Karlsson har hämtat sig från fotskadan som han hade stora problem med i EM i Budapest i oktober.

ANNONS

Karlsson, som överraskade stort när han i fjol tog sig till semifinal i den hårda SOC-konkurrensen, har vilat från allt spel i Bundesliga de senaste veckorna.

– Han har fått behandling i Tyskland och sluppit att spela. Nu är han frisk och sugen på att spela – trots att han inte tränat så mycket så kan det kanske bli bra ändå, hoppas Carlsson.

SOC, som startar på tisdagen håller inte lika hög klass i år som i fjol. De bästa kineserna kommer inte hit den här gången och det öppnar upp för européerna.

– Trots att Kina inte är lika starka så är det bra spelare i tävlingen. Kristian är seedad runt tionde plats och flera av våra andra (Mattias Karlsson, Pär Gerell och Anton Källberg) seedade som 15, 16 och 17.

Totalt har Sverige 30 spelare i SOC. Bara från Halmstad BTK är det elva som kommer till start.

– Vi har många spelare i kvalet och det hade varit roligt om det går bra där för då ökar våra chanser i huvudturneringen. Gör vi ett dåligt kval har vi bara 4-5 spelare att sätta vårt hopp till.

ANNONS