Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mattias Falck slog Halmstad BTK-kompisen Kristian Karlsson i åttondelsfinalen av WTT-tävlingen i Qatar och är klar för kvartsfinal. Arkivbild. Bild: Dennis Ylikangas
Mattias Falck slog Halmstad BTK-kompisen Kristian Karlsson i åttondelsfinalen av WTT-tävlingen i Qatar och är klar för kvartsfinal. Arkivbild. Bild: Dennis Ylikangas

Kompiskross – då gick Falck till kvartsfinal

Mattias Falck gjorde processen kort med Halmstadspelaren och kompisen Kristian Karlsson i åttondelsfinalen i WTT-tävlingen i Doha, Qatar.

I tre raka set, 11–6, 11–7, 11–9, vann Mattias Falck åttondelsfinalen mot kompisen Kristian Karlsson i WTT-tävlingen i Qatar.

De båda kombattanterna tog sig till åttondelsfinalen genom att besegra slovenen Darko Jorgic (Karlsson) och italienaren Mihai Bobocica (Falck) med 3–1.

I åttondelsfinalen ställdes de båda Halmstad BTK-spelarna tillika kompisarna mot varandra och Mattias Falck visade upp ett förtroendegivande och kontrollerat spel mot landsmannen.

Få misstag från Mattias Falck

– Det kändes bra. Jag spelade stabilt och gjorde inte så många egna misstag. Jag lyckades variera serven vilket gav bra utdelning, säger Mattias Falck till Svenska Bordtennisförbundets hemsida och fortsätter:

– Det är små marginaler och vi känner varandra så extremt väl men det är viktigt för mig att han inte får styra för mycket på mina öppningar och serveretur såklart.

Under tidig fredagseftermiddag, svensk tid, spelar Falck kvartsfinal mot tysken Dimitrij Ovtcharov, en tuff match mot en stark spelare.

Föll i semifinalen

På hemmaplan i Eslöv avgjordes den andra deltävlingen i Pro Series för herrar under torsdagen.

Halmstad BTK-spelarna Elias Ranefur och Borgar Haus slutade fyra respektive femma i tävlingen.

Ranefur föll i sin semifinal mot slutsegraren Hampus Nordberg med 3-2 i set och också i matchen om placering 3-4, där fransmannen Nehdi Boulussa vann i tre raka set, 11–8, 11–6, 11–6).