Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kristian Karlsson är utslagen i singel.

Kompisen för bra för Karlsson

Kristian Karlsson är utslagen i EM:s singelspel. Portugisen och nära vännen Marcos Freitas blev för tuff i åttondelsfinalen.

Världstolvan Freitas, tredjeseedad på EM, vann med 4–1 (6–11, 11–6, 11–4, 11–3, 11–7).
– Jag kan inte följa upp riktigt. Han var för tät i försvaret och jag hinner inte med riktigt. Nej, så är det, han var för bra i dag, konstaterar Kristian Karlsson samlat, men besviket.
De före detta lagkamraterna i Parisklubben Pontiose Cergy kan varandra utan och innan. Men det var Kristian som kopplade greppet initialt då han plockade många poäng på sin serve.
Det höll i ett set, sen började portugisen returnera bättre och då var Karlsson, 29:a i världen och seedad att gå till just åttondelen, chanslös.
– Vi har tränat väldigt mycket tillsammans och det brukar bli sådana här matcher. Jag har vunnit klart en gång, han har vunnit klart två gånger nu. Det har bara varit jämnt en gång, resonerar Karlsson som inför turneringen hade medalj i sikte.
Foten kan man inte skylla på?
– Nej, det tycker jag inte. Jag blev överkörd av en bättre spelare.
Även Anton Källberg har spelat färdigt. 19-åringen, som är 88:a i världen och kvalat in, lyckades inte skrälla en gång till. Kines-ukrainaren Lei Kou, 38:a i världen, vann med 4–2 (10-12,11-8,11-6,11-9,5-11,11-9).