Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Ny profil. Yuto Kizukuri representerar Halmstad BTK för första gången på hemmabord i Halmstad Masters i helgen. Bild: Jari Välitalo/arkiv

Kizukuri debuterar för HBTK i Masters

Nye japanen Yuto Kizukuri gör sitt första framträdande i Halmstad BTK:s tröja under Halmstad Masters i helgen, som också är genrep inför Pingisligans premiär mot Eslöv på tisdag.

Yuto Kizukuri är tänkt att ersätta Mattias Falck (tidigare Karlsson) som ankare i HBTK:s mästarlag och har högst rankning av spelarna i Halmstad Masters herrelitklass, som avgörs på lördag eftermiddag och kväll.

Den 19-årige japanen vann i förra veckan U21-klassen i världstourtävlingen i Tjeckien, men gör nu sin första insats i HBTK-tröjan efter en vecka i Halmstad.

– Han har sett bra ut. Jag är jättenöjd. Det är en ambitiös kille och en duktig och välutbildad spelare. Det finns mycket utveckling i honom är jag säker på. Sedan är det naturligtvis ett steg att komma till ett nytt land och till en ny liga, säger Halmstad BTK:s tränare och sportchef Ulf ”Tickan” Carlsson.

Kizukuri utmanas framför allt av svenske EM-spelaren Truls Möregård, Eslöv, fransmannen Mehdi Bouloussa från Rekord, fjolårsvinnaren Mattias Översjö, Eslöv, och HBTK-kollegerna Elias Ranefur och Tom Jarvis.

I damelitklassen är lag-VM-spelarna Ilka Doval från Norge och Valeria Petrova från Estland högst rankade. De främsta svenska hoppen är Ellen Holmsten, Spårvägen, och Halmstad BTK:s egen Erika Fronth.

– Det känns som en öppen, jämn klass. I Växjö förra veckan möttes Ellen Holmsten och Erika Fronth i finalen och då vann Ellen. Det skulle vara skitkul om någon av våra hemmaspelare kan göra någonting och kanske gå hela vägen, tycker ”Tickan” Carlsson.