Det går bra nu! Kristian Karlsson närmar sig den absoluta världstoppen. Bara 21 spelare är bättre än den svenske 25-åringen enligt den senaste rankingen.
Det går bra nu! Kristian Karlsson närmar sig den absoluta världstoppen. Bara 21 spelare är bättre än den svenske 25-åringen enligt den senaste rankingen.

Karlssons lyft – rankad 22:a i världen

Kristian Karlsson fortsätter nå nya höjder. 25-åringen, som i Sverige representerar Halmstad BTK, har nu klättrat upp till 22:a plats på den senaste världsrankingen.

ANNONS
|

– Det är jäkligt kul att klättra och se sitt namn bland namn man har respekt för, då förstår man att man är rätt bra, säger Kristian Karlsson.

Faktum är att Düsseldorfproffset under några timmar var rankad topp 20 i världen. Men under torsdagseftermiddagen reviderades listan av ITTF (International Table Tennis Federation) och när den blev publik på nytt hade Karlsson halkat ned från plats 17 till 22.

– De tyckte väl att jag hade lite för kul. Nä, men det var något fel på rankingen. Enligt obekräftade uppgifter var det någon som hade glömt ta bort bonuspoängen. Så det är inget att sura föra och jag tyckte det lät lite väl högt först, medger "Krille" som inför novemberuppdateringen var 29:a.

ANNONS

Den stora anledningen till lyftet är framgångarna i World Cup där Karlsson gick till semifinal efter att ha slagit både tyske världssexan Dimitrij Ovtcharov med 4–1 i set samt fransmannen Simon Gauzy, sedermera silvermedaljör på EM.

Men Karlsson har inte klättrat färdigt.

– Topp 20 är första målet. Men jag är 25 år och har väl tio år till om kroppen håller. Så topp tio får man väl satsa på, säger Karlsson som under torsdagen gjorde sin första träning efter fotskadan från EM.

– Det är match på fredag och söndag, men jag kommer inte spela. Så nu kan jag ladda inför Soc utan att behöva stressa.

Halmstadbon Pär Gerell klättrade hela 16 platser på världsrankingen och är nu 27:a. Mattias Karlsson tappade från 42:a till 46:e plats medan Anton Källberg lyfte från 88:e till 63:e plats.

ANNONS