Övertygar. Kristian Karlsson spelar semifinal i World Cup i Tyskland på måndagen.
Övertygar. Kristian Karlsson spelar semifinal i World Cup i Tyskland på måndagen.

Karlssons knall – är i semifinal i World Cup

För ett år sedan åkte han ur World Cup i Halmstad i åttondelsfinalen. Nu, i tyska Saarbrücken, går det bättre för Kristian Karlsson, 25. Mycket bättre. Halmstad BTK-spelaren är oväntat klar för semifinal i storturneringen.

ANNONS
|

KristianKarlsson, rankad 29:a i världen, skrällde dubbelt på söndagen.

Först slog han ut tyske världssexan Dimitrij Ovtcharov med 4–1 i set i åttondelsfinalen.

Sedan fällde han fransmannen Simon Gauzy, rankad 19:e i världen, med 12–10 i skiljeset i en rafflande sjusetare i kvartsfinalen.

– Under hela matchen försökte jag bara fokusera och tänka på taktik. Jag trodde att jag kunde gå långt i turneringen, men att nå semifinalen är otroligt, säger Kristian Karlsson till internationella bordtennisförbundet ITTF:s hemsida.

I semifinalen strax före lunch på måndagen vankas dock svårast möjliga motstånd: kinesiske världstvåan Fan Zhendong, som är förstaseedad eftersom titelförsvararen från Halmstad i fjol, olympiske mästaren Ma Long, inte deltar.

ANNONS

Halmstadbaserade förbundskaptenen Ulf ”Tickan” Carlsson, som följer World Cup från hemmaplan, höjer dock ett varningens finger för Karlsson även där.

– Det är en väldigt tuff match. Jag var i väg på Europa–Asien-matchen i september och då var Fan Zhendong med och imponerade rätt rejält, säger ”Tickan” Carlsson till HP och fortsätter:

– Men jag skrev till Kristian nu att det är ett supergött läge att bara gasa på och han har allt att vinna. Han måste komma upp på en väldigt hög nivå för att ha en chans, men kan han göra det så har Kristian det spelet som gör att han är farlig mot de flesta.

World Cup är svensk herrpingis största framgång på många år. För även Kristian Karlssons HBTK-kollega Pär Gerell nådde kvartsfinalen efter att ha slagit ut tre högre rankade spelare längs vägen.

I kvartsfinalen föll Gerell, rankad 43:a i världen, dock mot kinesiske världstrean Xu Xin med 1–4 i set.

Xu Xin möter Wong Chun Ting från Hongkong i den andra semifinalen.

ANNONS