Stina Källberg vann båda sina singlar mot Lyckeby.
Stina Källberg vann båda sina singlar mot Lyckeby. Bild: Johan Persson/arkiv

Källberg & Co värmde upp med att krossa jumbolaget

Ny fajt mot svenska mästarna Eslöv vid lunchtid på söndagen. Halmstad BTK:s damer värmde upp på bästa sätt – genom att mosa jumbon Lyckeby med 5–0 i matcher och 15–1 i set i lördagens ligamatch.

ANNONS
LocationHalmstad Arena||

Pingisligan

Halmstad BTK 5

Lyckeby 0

– Det gick rätt snabbt – det tog 45 minuter typ. De har inte ett tillräckligt bra lag helt enkelt, så det är tufft för dem vem de än möter, konstaterar HBTK:s tränare Fredrik Håkansson.

Halmstadlaget vann i Blekinge för en månad sedan med 5–1. Norskan Martin Toftaker förlorade den enda singelmatchen då – men tog revansch nu genom att slå förra HBTK-spelaren Sara Palm med 3–1 i set och Moa Elmtoft med 3–0.

– Sara mot Martine var den lite tuffare av de matcher som spelades i dag, men Martine gjorde en av sina bättre matcher hittills så det var bra, konstaterar Fredrik Håkansson.

ANNONS

Parallellt följde OS-kvalaktuella Stina Källberg upp sin Pro Series-seger i veckan med dubbla 3–0-vinster mot Hanna Kjellson och Sara Palm, medan Erika Fronth tog HBTK:s femte seger i raka set mot Moa Elmtoft.

Det lär bli tuffare för Fronth & Co på söndagen då regerande svenska mästarna Eslöv kommer till arenan. När topplagen möttes i Eslöv för tre veckor sedan föll HBTK med 3–5, men Stina Källberg bröt förra europamästarinnan Li Fens 19 år långa segersvit i elitserien genom att slå svenskakinesiskan med 3–1 i set.

Kan ni rå på dem fullt ut nu?

– Ja, det kan vi väl, svarar Fredrik Håkansson.

– Vi förlorade kanske någon match sist som vi inte trodde att vi skulle göra. Vi får försöka vinna dem först och främst, och så får vi se om Stina kan slå Li Fen igen.

LÄS MER:Stina Källberg blev historisk vinnare – nu väntar kval till OS

LÄS MER:Så hanterar Mattias Falck osäkerheten inför OS

ANNONS