Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pingistalang. Halmstad BTK:s Jennie Edvinsson tog sig till dubbla semifinaler på juniortouren i Kroatien och till kvartsfinal i Slovenien.

Jennie Edvinsson gick långt på ITTF-touren

Jennie Edvinsson missade Halmstad BTK:s premiär i Pingisligan A i helgen. Den 15-åriga talangen från Kråkeryd utanför Hyltebruk spelade i stället två turneringar på ITTF:s juniortour. Det gick riktigt, riktigt bra.

ITTF är det internationella bordtennisförbundet.

I Varadizn i Kroatien slutade Jennie Edvinsson trea i både singel och lag – innan hon fortsatte med att nå kvartsfinalen i singelturneringen i slovenska Otocec.

Enligt pingisexpertisen är det sällsynt att en svensk kvinnlig kadettspelare (upp till och med 15 år) hävdar sig så bra på den nivån i internationell konkurrens.

– Det är första gången jag kommer så långt i en sådan tävling. Men jag har inte varit med i så många innan, så jag ville egentligen mest åka dit få att få mer rutin, spela många matcher och möta nya spelare, säger Jennie Edvinsson själv.

Varför gick det så bra för dig?

– Jag tror att det var för att jag kände att jag hade mer rutin nu, att jag har varit med lite mer, till exempel på UEM i somras. Jag vet lite mer hur allt fungerar, vet nivån och märker att jag kan om jag har en bra dag.

I båda singelturneringarna slogs Jennie Edvinsson ut av den spelare som sedan vann finalen. I semifinalen i Kroatien var det moldaviska defensivspelaren Natalia Brinza som blev för svår (1–3 i set). I kvartsfinalen i Slovenien vann amerikanskan Amy Wang i tre raka set.

I lagtävlingen i Kroatien spelade HBTK-talangen tillsammans med Rebecca Muskantor från BTK Linné i Göteborg (men som tränar regelbundet i Halmstad). De tog sig till semifinal, där det blev förlust mot Ungern med 2–3 i matcher.