Föll i finalen. Kristian och Mattias Karlsson (närmast) fick ge sig mot det förstaseedade japanska paret i finalen av Qatar Open.
Föll i finalen. Kristian och Mattias Karlsson (närmast) fick ge sig mot det förstaseedade japanska paret i finalen av Qatar Open.

Japaner satte stopp för Karlssons succé

Kristian och Mattias Karlsson har svept fram som en virvelvind i Qatar Open. Kinesiska OS-finalister, blågula kolleger och ett franskt par, varav den ene regerande EM-guldmedaljör, har fått ge vika. Men i finalen tog det stopp.

ANNONS
|

Det förstaseedade japanska paret, Masataka Morizono och Yuya Oshima, som var i semifinal på senaste VM blev till slut för svåra för Karlsson och Karlsson som föll med 1–3 (11–9, 5–11, 5–11, 9–11).

– Det är aldrig kul att förlora finaler. Men de är bra, rankade etta och tog VM-brons på VM i Kina, konstaterar Mattias Karlsson med nedstämd röst på telefon från Doha i Qatar.

De före detta Halmstad BTK-spelarna, som i kvartsfinalen 3–0-besegrade det andra blågula paret Pär Gerell och Anton Källberg och gjorde en strong insats mot Tristan Flore och Emanuel Lebesson (seger 3–1) i semifinalen, började också lovande i söndagens match om slutsegern.

ANNONS

Första set slutade 11–9 till Karlsson och Karlsson, men därefter tog japanerna över taktpinnen och började styra och ställa. Något som svenskarna inte trivs med.

– Vi försöker spela det korta spelet, men de är bra på det som vi är bra på och i andra och tredje set får de styra lite för mycket på förstabollarna, sen hittade vi tillbaka bättre i fjärde, berättar Mattias.

Efter två gånger 5–11 i set två och tre var Mattias och Kristian piskat att ta hem det fjärde setet.

– Vi har 9–8 och chansen att få till ett skiljeset. Jag vet inte vad som händer, det är nog inget särskilt, utan tyvärr var de för bra i dag, summerar Mattias.

De båda 25-åringarna, som har två EM-silver och ett EM-brons i dubbel på meritlistan, kan dock kan glädjas åt en fantastisk dubbelturnering.

– Vi har spelat jättebra pingis och gjort väldigt bra matcher. Det är de bästa i världen som vi har mött men att vi är bra har vi visat flera gånger tidigare. Det gäller bara att komma upp i nivå, och det gjorde vi nu. Men visst är det lite tungt när man precis har förlorat, konstaterar Mattias Karlsson som briljerade även i singel där han som ende svensk gick in i huvudturneringen och där knäppte vitryssen Vladimir Samsonov på näsan innan Jingkun Liang blev för svår i kvartsfinalen.

ANNONS

Finalförlusten till trots är det ett boostat svenskpar som nu får visa upp sig på hemmaplan i Halmstad arena.

– Ja, vi har gjort en skitbra turnering så nu är det bara att ladda om till hemma-SM. Det ska bli väldigt kul, avslutar Mattias Karlsson.

ANNONS