Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

HBTK vann dubbelt – är ny serieledare

Sedan ankomsten av Xia Lian Ni-Danielsson har HBTK:s damer gått som tåget i Pingisligan. I lördags togs ytterligare två tunga skalper, bland annat mot regerande mästarinnorna i Eslöv.

Pingisligan A
HBTK–Eslöv    6–3
HBTK–Dänningelanda    6–2

Inte nog med att hon är säkerheten själv i hagen och kör över det mesta motståndet. Xia Lian Ni-Danielsson har även blivit en nyckelperson i omgivningen, där hon bidrar mycket med sin personlighet och erfarenhet.

– Sedan hon kom in i laget så har även alla andra lyft sig. Hon bidrar väldigt mycket. Vi ville inte bara ha in henne för att hon skulle vinna matcher, utan även för att vara en viktig kraft på träningarna där hon lär dem andra mycket, säger HBTK-coachen Åsa Carlsson, som får medhåll av Erika Fronth.

– Det har blivit väldigt bra. Det släpper lite av pressen på mig och Tilda (Johansson). Nu vet vi att hon kommer vinna sina matcher, så då kan vi spela lite mer avslappnat, samtidigt som man lär sig väldigt mycket av henne, säger Fronth.

Under lördagens sammandrag stod samtliga HBTK-spelare, Ni-Danielsson, Fronth och Johansson, för fina insatser när HBTK tog en dubbelseger.

På morgonen besegrades först regerande mästarlaget Eslöv med 6–3.

– Det var skönt att få en så bra start med seger mot regerande mästarinnorna. Eslöv var bra att slå och hela laget bidrog verkligen till det, säger Erika Fronth.

Under eftermiddagen följde man sedan upp med att även besegra Dänningelanda efter ett gäng spännande kamper. Ni-Danielsson var som vanligt iskall och vann samtliga sina set och matcher, samtidigt som Fronth tog flera segrar och Johansson kämpade väl, men stötte på lite problem.

– Tjejerna spelade väldigt bra, det var två väldigt bra lag vi mötte. Dänningelanda är inte lätta att slå, de har ett väldigt bra och jämnt lag, säger Åsa Carlsson.

HBTK har nu tagit fem segrar på de inledande sex omgångarna och toppar med det Pingisligan A.

– Men det finns fortfarande mycket tid att jobba och fortsätta utvecklas. Det viktigaste är att vi är bra när det är dags för slutspel, säger Carlsson.