Deppigt värre. Harald Andersson såg ut att vara på väga att kvittera Eslövs 2–1-ledning men tappade 2–0 till förlust med 2–3 mot Mattias Översjö. Det hade Halmstad BTK inte råd med i jakten på SM-guld.
Deppigt värre. Harald Andersson såg ut att vara på väga att kvittera Eslövs 2–1-ledning men tappade 2–0 till förlust med 2–3 mot Mattias Översjö. Det hade Halmstad BTK inte råd med i jakten på SM-guld.

HBTK tog inte guldchansen i Eslöv

Halmstad BTK fick lämna champagnen på kylning. Eslöv vann returen med 4–1 och tvingade fram en avgörande SM-final på måndag. – Tråkigt, suckar Harald Andersson.

ANNONS
|

SM-final 2

Eslöv 4

Halmstad BTK 1

HBTK vann SM-final 1 i arenahallen med 4–2 i tisdags kväll och hade läge att ta det första lagguldet sedan 2003.

Men Eslöv är inte för inte i Champions League-final (mot franska Pontoise) och lyckades kvittera via 4–1 i Eslövshallen.

Men matchen var betydligt jämnare än vad siffrorna visade.

– Ja, hade jag vunnit mot (Mattias) Översjö så hade det blivit oavgjort och då hade precis vad som helst kunnat hända, funderar Harald.

I senaste mötet blev han matchhjälte på hemmaplan – den här gången hade han inte marginalerna på sin sida.

ANNONS

Sedan HBTK hamnat i underläge med 2–0 efter att skåningarnas närmast omöjlige kines Xu Hui slagit Mattias Karlsson i raka set och Robert Svensson avfärdat Fabian Åkerström spelade Harald stor pingis mot Översjö – i två och ett halvt set.

Därefter låste sig spelet fullständigt och Eslövsspelaren kunde med osannolikt många kantbollar och nätrullare vända och vinna med 3–2.

Precis samma scenario som i fjol då Översjö säkrade SM-guldet mot Just Andersson i samma hall.

– Jag tyckte ändå att vi gjorde en bra match, men tyvärr hade vi inte marginalerna på vår sida. Om vi hade haft det hade det varit minst 3–3 och play off, säger Mattias Karlsson.

HBTK-stjärnan var den som tog gästerna tillbaka in i matchen när han tryckte dit Robert Svensson med solklara 11–5, 11–7, 11–8 och ett visst hopp tändes bland de tillresta HBTK-supportrarna på den södra läktaren då Harald kom tillbaka från 0–2-underläge.

Han tvingade fram ett skiljeset och spelade för en stund lysande pingis, men när det skulle avgöras var kinesen än en gång starkast och fixade segern via 11-8.

– Jag har aldrig slagit Xu Hui, men hade jag haft lika många kantbollar och nätrullare som Översjö hade mot mig så hade jag definitivt haft chansen, tycker Harald.

ANNONS

Han fortsätter:

– Men kinesen är så bra att han plockar fram lite extra grejer när han behöver vinna en boll.

Förlusten gör att det blir en tredje och helt avgörande SM-final i Eslövshallen på måndag kväll.

Då kan det bli tredje gången gillt för HBTK som aldrig lyckats slå skåningarna i en SM-final.

– Det känns förstås tråkigt att vi förlorade, men den här gången får vi en chans till, slutar Harald.

ANNONS