Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

HBTK:s nyförvärv poängräddare i premiären

Från utspelad och näst intill utbytt till poängräddande premiärhjälte. Anders Erikssons första framträdande i Halmstad BTK blev rena berg- och dalbanan.

Pingisligan
Halmstad BTK    3
Söderhamns UIF    3

– Sicken jävla rysare, utbrister nyförvärvet Eriksson strax efter 3-2-segern i den helt avgörande matchen mot Söderhamns Anthony Tran.

Den 20-årige göteborgaren, till den här säsongen hämtad från just premiärmotståndaren Söderhamn, fick dock värsta tänkbara start i sin nya hemmahall, Halmstad arena.

Eriksson vann matchens första poäng mot Viktor Brodd, men sen var det roliga över. 
Brodd vann första set med förkrossande 11–2 och hade sedan inga problem att spela hem två raka set till. Eriksson fick med sig blott tolv bollar på de tre seten.

– Jag hade en bra känsla och var inte nervös alls, och det kändes som att allt skulle stämma. Men jag fick inte till det, inte alls. Jag måste kolla på videon och titta vad som gick fel, funderar Eriksson.

Som höll på att inte få spela sin andra match. Nya regler för i år ger nämligen en möjlighet för lagen att byta ut en spelare i match fem eller sex. Efter att HBTK:s tränare Ulf ”Tickan” Carlsson haft ett längre samtal med Eriksson började lagets fyra Kanak Jah värma upp.
Men när det var dags för de avslutande matcherna fick Eriksson nytt förtroende av Tickan trots allt. 

– Vi diskuterade lite, men nu fick Anders spela till slut och det var ju tur. Men vi måste bli lite mer varma i kläderna när det gäller det. Vi måste få in någon rutin där för jag känner att jag var lite "lost", erkänner HBTK-tränaren.

Men vid det laget låg HBTK pyrt till. Harald Andersson hade visserligen slagit Söderhamns Tran med 3–1 men efter att gästernas ankare Hampus Nordberg besegrat både Fabian Åkerström och sedan även Andersson i skiljeset var ställningen 1-3 till Söderhamn.

”Fabbe” fick dock revansch genom att slå Brodd, även det i ett avgörande femte set (11–6) och då låg plötsligt ödet helt i ett debuterande nyförvärvs händer.

Efter en ny setförlust, 8–11, "vaknade" Eriksson.

– Jag vann andra set 11–9 och fick med mig lite självförtroende och kunde börja spela. Det var jävligt viktigt så att man kunde släppa pressen, säger Eriksson som började hitta rätt distans i försvarsspelet, något han inte tajmade mot Brodd.

Och så lät han sin giftiga högerforehand tala också.

Eriksson gick fram till 8–5 inför en jublande hemmapublik. Som dock blev 8–9 innan Eriksson kom tillbaka igen, men brände matchboll vid 10–9. Tran missade sedan två matchbollar innan 20-åringen kunde avgöra fram till 14–12.

– Det hade varit jäkligt surt att förlora med tanke på att Fabbe gjorde en så bra insats. Nä, otroligt skönt. Nu är man inne i det.