Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Utslagen. Xia Lian Ni-Danielsson har spelat färdigt i Budapest. Uttåget blev tung både i singel och dubbel.

HBTK:s 53-åring utslagen: "De fuskade"

Halmstad BTK:s Xia Lian Ni-Danielsson har spelat färdigt i EM. Efter två rafflande sjusetare fick 53-åringen ge vika både i singel och dubbel. Det senare efter ett omtalat domslut.

Sjusetaren i singelspelets åttondelsfinal mot tyskan Kristin Silbereisen slutade 3–4 (11–6, 11–7, 8–11, 11–8, 2–11, 9-11, 7–11).
Ni-Danielsson, som representerar Luxemburg, ledde matchen med 3–1 i set när tyskan bytte serve. 
– Jag lyckades inte anpassa mig tillräckligt snabbt. Sen är jag inte lika ivrig att vinna längre, det är synd att säga men motivationen har gått ner. Ännu bättre hade varit roligare, men det är svårt, speciellt mentalt, säger 53-åringen som annars var nöjd med sin insats i singelspelet.
Men att åka ur i dubbelkvartsfinalen, även det efter skiljeset mot det ungerska paret Szandra Pergel/Dora Madarasz, gillade hon inte. Näst intill uteslutande på grund av sättet det skedde på. Ni-Danielsson och landsmaninnan Sarah De Nutte, som hade inlett turneringen med att slå ut finalseedade Maria Dolgikh/Polina Mikhailova, ledde med 9–8 i avgörande set när något ovanligt inträffade.
– De fuskade mot oss. Vi brukar serva ganska långt ut i kanten, men nu servade vi nära mittlinjen fast på rätt sida. Men hon (Szandra Pergel) tog bollen med handen och sa, ut. Domaren sa, din boll, 9–9. 
– Då sa jag, omöjligt, kolla videon. Jag vet att video inte är accepterat än men i tennis är det det, varför inte i bordtennis? Han sitter där men det är inte lätt att se och det går så snabbt. Det är inte hans fel, men det är hans ansvar. 
Efter den kontroversiella bollen tappade Ni-Danielsson fokus.
– Den var för viktig den bollen. Hade vi fått 10–8 där så hade vi förmodligen vunnit för jag tar ofta poäng när jag returnerar men nu förlorade jag poängen i stället. Och så gjorde vi ett enkelt misstag till, suckar hon.
Därmed försvann en medalj ur händerna för paret från Luxemburg. 
Med tanke på att motivationen sviker, var det här ditt sista stora mästerskap?
– Jag vet inte, man ska aldrig säga aldrig!