Sista matchen. Oavsett hur det går gör Mattias Karlsson sin sista match i HBTK-tröjan i seriesammanhang för den här gången.
Sista matchen. Oavsett hur det går gör Mattias Karlsson sin sista match i HBTK-tröjan i seriesammanhang för den här gången.

HBTK redo för sista striden om guldet

Nu ska det avgöras! Den tredje och sista finalen mellan Eslöv och Halmstad BTK med SM-guld i potten.

ANNONS
|

Inför SM-final 3

– Det är Eslöv som har pressen på sig. Vi är långt ifrån nöjda, men oavsett hur det går har vi gjort en fantastisk säsong. Nu får vi inga nya chanser utan ska ta den, säger tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson.

4-2 i tisdags förvandlades till 1–4 i fredags.

– Men vi hade två klara 3–0-segrar hemma medan vi föll i två femsetare (Harald Andersson) och en fyrasetare som var en setboll från skiljeset (Fabian Åkerström). Så det känns som att vi har en större uppsida, det gäller bara att plocka fram några procent till och spela lite smartare och coolare när det drar ihop sig, fortsätter Tickan.

ANNONS

Xu Hui har hittills tagit full pott för Eslöv – fyra segrar medan Robert Svensson och Mattias Översjö har vunnit varsin match. Men mot Mattias Karlsson i tisdags och Harald Andersson i fredags tvingades kinesen till skiljeset.

– Så vi har visat att han inte är oslagbar utan är där och hugger.

Uppställningen i fredags visade sig gynna Eslöv när Xu Hui placerades som tvåa.

– Men man vet ju aldrig vad motståndarna gör så det kan bli fel ändå. Fast ska man vinna en SM-final ska man vinna nyckelmatcherna och kanske någon där man inte är favorit.

ANNONS